Analytiikka: Kirjautumiset tietyllä aikavälillä

Voit hakea tietoja koko järjestelmän, tietyn kurssin tai tietyn kategorian kaikista kirjautumisista haluamallasi aikavälillä "Useiden käyttäjätietojen muokkaustyökalulla (Bulk user actions)". Nimestään huolimatta työkalu ei pelkästään muokkaa tietoja, vaan myös hakee niitä.

Huom! Jos haluat hakea kuinka monta käyttäjää on kirjautunut järjestelmään viimeisen 6 kk aikana, niin tee haku nykyisestä hetkestä taaksepäin 6 kk.

Et voi siis hakea kirjautumistietoja menneisyydestä (esim. viime vuodelta), sillä kun käytetään suodatinta "Viimeksi käytetty", niin henkilöt jotka ovat kirjautuneet viime vuonna tietyllä aikavälillä, ovat jo todennäköisesti ehtineet kirjautumaan tänä vuonna, jolloin he eivät näy tuossa haussa.


Voit myös etsiä "vanhoja/käytöstä poistuneita" tunnuksia, joilla on viimeksi kirjauduttu esim. kaksi vuotta sitten.

Kun olet suodattanut tiedot esiin työkalulla voit ladata heistä Excel-listan, jossa on mm. heidän nimensä ja sähköpostiosoitteensa.

Käyttäjätietojen hakeminen

1. Työkalu avautuu polusta Sivuston hallinta > Käyttäjät > Käyttäjätilit > Useiden käyttäjätietojen muokkaus.

nolla

2. Avautuvalla sivulla määritellään halutut suodattimet (kategoria ja/tai kurssi, haettavan käyttäjän rooli kurssilla ja haettava aikaväli 'Viimeksi käytetty (last access) -suodattimiin).

Suodattamisen jälkeen kyseisiin suodattimiin osuvista henkilöistä voidaan halutessa myös ladata Excel-tiedosto jossa ovat käyttäjätiedot.
1


3. Klikkaa "Näytä lisää..."-linkkiä ja lähde määrittelemään suodattimen ehtoja jonka mukaan käyttäjiä haetaan.
11

 

4. Esimerkissämme haemme kaikki järjestelmään kirjautuneet henkilöt aikaväliltä 1.1.2015-31.12.2015.

Huomioitavia asioita suodattimia luodessa:

  • "Viimeksi käytetty on ennen (is before)" -päivämääräkenttään tulee valita halutun päivämäärän jälkeinen päivämäärä, koska se _on ennen_ tuota päivämäärää eli haku moodlessa/kategoriassa/kurssilla käyneistä henkilöistä aikavälillä 01.12.2015-31.12.2015 haetaan arvoilla 01.12.2015 - 01.01.2016.
  • Jos et määrittele "Rooli kurssilla (course role)" -rivillä kurssia tai kategoriaa, niin haku kohdistuu koko Moodleen kyseisenä aikana kirjautuneista käyttäjistä.
  • "Rooli kurssilla (course role)" -rivillä pelkkään kategoriaan kohdistuva haku ei kerro mikä kurssi on ollut kyseessä. Jos haluat tietää kirjautujat jollekkin tietylle kurssille niin sinun tulee ensin tietää kurssin lyhytnimi (näet tämän kurssin asetuksista) ja määritellä se viimeiseen eli kurssi-kenttään "Rooli kurssilla (course role)"-rivillä.


5. Koska haemme tietoa kaikista käyttäjistä, niin:

  • Määritämme "Rooli kurssille" -riville "Mikä tahansa rooli" ja "Mikä tahansa kategoria", emmekä laita yksittäisen kurssin lyhytnimeä viimeiseen kenttään.
  • Tämän jälkeen määritämme aikavälin 1.1.2015-1.1.2016 jotta saamme myös päivän 31.12.2015 mukaan suodattimeen.
22
 

 6. Kun haluamamme ehdot ovat nyt paikallaan painamme "Lisää suodatin" -painiketta

3

 7. Nyt näemme sivulla lisäämämme suodattimen ehdot ja vasemmassa lohkossa käyttäjien lukumäärän jotka osuivat kyseiseen suodattimeen, esimerkissämme 6 kpl.

4

 

8. Nyt siis tiedämme että 6 henkilöä on kirjautunut järjestelmään aikavälillä 1.1.2015-31.12.2015. Jos haluat vielä ladata heistä excel-raportin niin siirry ohjeen seuraavaan kohtaan.

Käyttäjätietojen lataaminen excel-tiedostoon

1. Kun olet suodattanut käyttäjät ja he ovat vasemmassa lohkossa niin voit jatkaa siten että klikkaat heidän nimiensä yläpuolelta "Kaikki käyttäjät xx/xx" ja painat "Lisää valittuihin"

55

2. Käyttäjät siirtyvät oikeaan lohkoon ja ovat nyt valittuina toimenpiteitä varten.

Seuraavaksi valitse alasvetovalikosta Valituille käyttäjille... > Lataa > Hae

6

3. Avautuvalla sivulla saat ladattua excel-tiedoston kun klikkaat "Lataa taulukkolaskentamuodossa"

7