Tiivistetyt aiheet (Collapsed Topics) -kurssiformaatti

Collapsed topics-kurssiformaatti esittää kurssin aihe- tai viikko-osiot tiivistettyinä palkkeina, jolloin kurssinäkymä mahtuu helpommin näytölle. Palkin saa auki klikkaamalla osion nimeä tai sen viereistä symbolia.

Sisällys

  1. Kurssiformaatin vaihtaminen
  2. Valitse kurssiformaatti
  3. Kurssiformaatin asetukset
  4. Kurssiformaatin näkymä
  5. Collapsed Topics -formaatin asetukset
  6. Muokkaa osioita
  7. Oletusarvojen palauttaminen
  8. Esimerkki asetuksilla muokatusta kurssinäkymästä
 
kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_1

 

1. Kurssin formaatin voi vaihtaa avaamalla Asetukset-lohkosta Kurssin ylläpito -valikosta kohdan Muokkaa asetuksia.

 
kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_2-1

 

2. Avautuvalla sivulla laajenna Kurssiformaatti-otsikko ja Kurssimuoto-alasvetovalikosta valitse Collapsed Topics.

kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_3

3. Sivu latautuu uudelleen ja näyttää kaikki Collapsed Topics -formaattiin liittyvät asetukset. Asetuksia on paljon mutta niitä ei ole pakko muuttaa tässä vaiheessa, seuraavaksi voit tallentaa ja palata kurssille sivun alaosasta valitsemalla "Tallenna ja näytä".


4. Kurssi on nyt muuttunut  Collapsed Topics -formaattiin. Alla olevassa kuvassa aihe-osiot on oletusnimillä ja kurssin näkymä Collapsed Topics -oletusasetuksilla.

kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_4

 

5. Collapsed Topics -formaatin asetuksia pääset muuttamaan Muokkaa asetuksia -valinnalla.  Elementit -valinnalla voit vaikuttaa siihen, mitä aihe- tai viikko-osioiden palkissa näytetään. Tekstin rivitys osiossa - valinnalla palkin tekstin voi valita  vasempaan tai oikeaan reunaan tai keskelle. Ikonin valinta -valikossa palkin ikonin voi vaihtaa halutuksi.  Osiot voi asettaa myös rinnakkain Sarakkeita valinnalla. Osioiden järjestykseen sarakkeissa voi vaikuttaa Sarakkeiden suunta-valinnalla.  Jokaisen asetuksen kohdalla on oma ohjeteksti, josta saat lisätietoja tarvittaessa.

 kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_5-1
Asetuksissa voi myös vaihtaa palkkien ja tekstien värejä.
 

kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_6

6. Kurssin muokkaustilassa voi muokata kurssin osioita esim. osioiden nimiä. 

kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_7

7. Collapsed Topics kurssiformaatin oletusarvojen palauttaminen -otsikon alla voit palauttaa  oletusarvot joko kurssille jolla olet tai kaikkien järjestelmän Collapsed Topics-kurssien asetukset (jälkimmäinen on mahdollista vain sivuston ylläpitäjän tunnuksella). Monet asetukset ovat erikseen nollattavissa kuten värit tai tekstin sijoitus-asetukset.

 
Huom! Ole siis varovainen "Nolla kaikkien järjestelmän Collapsed Topics -kurssien otsikon jälkeisten asetusten kanssa,  jotta et vahingossa nollaa kaikkien Collapsed Topics-kurssien asetuksia kerralla.
 
kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_8
 

8. Esimerkki asetuksilla muokatusta kurssinäkymästä

kurssiformaatit_tiivistetyt_aiheet_9