Lisäosa: Kurssipääsyn myöntäminen kaksivaiheisesti (Enrol-toiminto)

Mahdollistaa opettajien/hallinnoijan lisätä kurssille uuden rekisteröitymistavan jonka avulla jokaisen kurssille haluavan hakemus pitää vielä erikseen hyväksyä opettajan tai halinnoijan toimesta ennen kuin he pääsevät kurssille.

Sisällys

1. Rekisteröitymistavan lisääminen kurssille
  2. Opiskelijan näkumä / hakemus
  3. Opiskelijoiden hyväksyminen kurssille

1. Rekisteröitymistavan lisääminen kurssille

Opettaja tai hallinnoija voivat lisätä rekisteröitymistavan kurssille seuraavasti:

1. Avaa kurssi

2. Valitse vasemmalta sivuvalikosta "osallistujat"

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_1

3. Valitse oikealta hammasratas -> osallistujien lisäämistavat

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_2

4. Valitse "lisää rekisteröitymistapa" -alasvetovalikosta "Kurssikirjautumisen erillinen vahvistaminen"

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_3

5. Avautuvalla sivulla voit nyt määrittää rekisteröitymistavan asetukset:

• Rekisteöritymistavan nimi. Jos haluat antaa rekisteröitymistavalle oman nimen, jos jätät tyhjäksi käytetään oletusnimeä. Nimi näkyy myös opiskelijoille kun he yrittävät kurssille.
  • Salli Kurssikirjautumisen erillinen vahvistaminen Asettaa lisäosan päälle/pois päältä.
  • Salli uudet rekisteröitymispyynnöt Sallii uusien pyyntöjen lähettämisen opiskelijoiden toimesta lisäosan kautta.
  • Oletusrooli Rooli johon kurssille liittymistä pyytäneet oletusarvoisesti lisätään.
  • Kuvausteksti joka näytetään opiskelijoille rekisteröitymisen yhteydessä Nimensä mukaisesti vapaasti kirjoitettavissa oleva kuvausteksti joka näytetään opiskelijoille kun he yrittävät liittyä kurssille
  • Rekisteröitymistavan otsikko (joka näkyy opiskelijoille) Näkyy opiskelijoille kuvaustekstin yhteydessä kun he ovat liittymässä kurssille.
  • Näytä kaikki käyttäjäprofiilin standardi-kentät rekisteröitymisen yhteydessä opiskelijalle Näyttää opiskelijalle kaikki hänen Moodle-profiilinsa oletukentät (nimitiedot, sähköpostiosoiteen, paikkakunnan, maan jne.) kun hän on lähettämässä pyyntöä kurssille liittymisestä, nämä tiedot eivät vaikuta hänen oikeisiin profiilitietoihinsa vaan ne toimivat hakemuksena joka lähtee sähköpostitse opettajalle.
  • Näytä käyttäjäprofiilin kaikki lisäkentät rekisteröitymisen yhteydessä opiskelijalle Näyttää rekisteröinnin yhteydessä käyttäjäprofiilin lisäkentät mm. kiinnostuksen kohteet ja muut mahdolliset räätälöidyt käyttäjäprofiilin kentät. Nämä tiedot eivät vaikuta hänen oikeisiin profiilitietoihinsa vaan ne toimivat hakemuksena joka lähtee sähköpostitse opettajalle.
  • Vaikka kumpaakaan ylläolevaa asetusta ei sallittaisi niin opiskelijoille näytetään aina vähintään kommentti-kenttä johon he voivat kirjoittaa vapaamuotoisen hakemusviestin  ja opettajalle lähtee tästä sähköpostiviesti jossa on opiskelijan nimi ja mille kurssille hän haluaa liittyä.
  • Määritä kenelle rekisteröitymispyynnöt ohjataan hyväksyttäväksi Määrittää kenelle liittymispyynnöistä lähetetään sähköposti
    • Ei kenellekkään
    • Kaikki jotka voivat hyväksyä kurssirekisteröitymisiä. Tämä tarkoittaa niitä rooleja kursslila joissa ko. oikeus on sallittu eli esim. kurssin kaikkia opettajia.
    • Voit myös valita listalta suoraan yksittäisen opettajan jolle viestit menevät, jos kurssilla on useita opettajia

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_4

• Rekisteröityjien sallittu maksimimäärä (nolla tarkoittaa rajoittamatonta määrää) Voit määrittää montako henkilöä voi tämän rekisteröitymistavan kautta liittyä kurssille, nolla tarkoitaa rajoittamatonta määrää.

Rekisteröitymisen oletuskesto Kun opettaja hyväksyy henkilön kursslile tämä asetus määrittää hänen kurssillaoloaikansa, kurssillaoloajan päätyttyä henkilö poistetaan kurssilta tai hänen päässynsä sille evätään (riippuen lisäosan järjestelmätason asetuksesta, oletuksena henkilöt pidetään kurssilla mutta heidän pääsynsä sille evätään)

6. Lopuksi paina sivun alaosasta "lisää rekisteröitymistapa"

7. Nyt kurssillesi on lisätty "Kurssikirjautumisen erillinen vahvistaminen" -rekisteröitymistapa ja kurssille pyrkivät joutuvat täyttämään vähintään komenttikentän ja anomaan pääsyä kurssille.

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_5

2. Opiskelijan näkymä / hakemus

1. Kun opiskelija avaa kurssin aukeaa hänelle oheinen näkymä, tällä näkymällä on vähintään kommentti-kenttä johon hän voi halutessaan kirjoittaa pyyntönsä ja tämän jälkeen painaa "lisää minut kurssialueelle" jolloin hakemus lähtee sähköpostitse opettajalle.

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_6

2. Kun hän on painanut "lisää minut kurssialueelle" ilmoittaa järjestelmä että hakemus on lähetetty ja että hän saa sähköpostiviestin kun se on käsitelty

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_7

3. Opiskelijoiden hyväksyminen kurssille

1. Kun henkilö on lähettänyt hakemuksen saavat kurssin opettajat siitä sähköpostiviestin, opettajat voivat siirtyä viestin linkistä suoraan kurssin sivulle jolta he voivat hyväksyä tai hylätä pyynnön.

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_8
2. Sivu jolta pyyntöjä hallinoidaan löytyy kurssilta siten että
A) Avataan kurssin etusivu
B) Vasemmalta valikosta osallistujat
C) Kun osallistujat-sivu aukeaa niin valitaan oikealta hammasratas ja sen alta "osallistujien lisäämistavat"

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_9

3. Avautuvalla sivulla listataan kurssin kaikki rekisteröitymistavat. Liittymispyyntöjä pääsee hallinoimaan rekisteröitymistavan rivillä ja painamalla manage applications eli henkilöt-ikonia.

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_10

4. Sivulla listataan saapuneet hakemukset. Hakemuksen voi hylätä tai hyväksyä laittamalla ruksin sen kohdalle ja valitsemalla "Valituille käyttäjille.." -valikosta:

• Hyväksy pyynnöt.
  • Hylkää pyynnöt.
  • Aseta pyynnöt jonoon. Huom! Tämä asetus ei toimi vielä ohjeen kirjoittamishetkellä 22.01.2020

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_11

5. Kun pyyntö on hyväksytty tai hylätty siitä lähtee opiskelijalle sähköpostiviesti jossa kerrotaan että hänet hyväksyttiin kurssille N tai hänen hakemuksensa kurssille N hylättiin.

osallistujat_erillinen_hyväksyminen_12
Lisävinkki:
Käyttäjätilien manuaalinen vahvistaminen (lisäosa) on toinen tapa lisätä henkilöitä kurssille.