Käyttäjätilien yhdistäminen

Käyttäjätilien yhdistäminen (Merge Users Accounts) mahdollistaa kahden eri käyttäjätilin suoritustietojen yhdistämisen.

Sisällys

  1. Yleistä
  2. Työkalun käyttäminen

Yleistä

  • Oletusasetuksilla järjestelmä yhdistää tunnukset ja vanha tunnus jätetään järjestelmään "ei kirjautumista" tilaan eli sitä ei poisteta mutta sillä ei voi enää kirjautua.
  • Toinen vaihtoehto on että toinen tunnuksista poistetaan kokonaan, jos et ole varma kumpi asetus teillä on käytössä niin tiedustele asiaa Mediamaisterin tukipalvelusta.
  • Työkalu listaa myös Moodlesta poistetut tunnukset, tälläinen tunnus voidaan yhdistää olemassaolevaan tunnukseen tarvittaessa. Tälläisen tunnuksen tunnistat siitä että sähköpostiosoitteen tilalla on HASH eli pitkä numero/kirjainsarja. Poistetun tunnuksen yhdistäminen olemassa olevaan tunnukseen ei liitä uutta tunnusta kursseille joilla vanha tunnus on ollut eli tämä tulee tehdä manuaalisesti (ainoastaan poistetun tunnuksen suoritustiedot siirtyvät uudelle tunnukselle).

H5P -suoritusten yhdistämisestä.

H5P-aktiviteettien suoritusmerkinnät säilyvät eri tavalla riippuen siitä onko käytössä kolmannen osapuolen H5P-aktiviteetti vai Moodlen oma H5P-aktiviteetti.

Moodlen oma H5P

Moodlen oman H5P-aktiviteetin tunnistaa aktiviteetin nimestä joka on pelkkä "H5P", aktiviteetti ei myöskään sisällä editoria vaan aineistot luodaan kurssin sisältöpankkiin josta ne upotetaan h5p-aktiviteetin sisälle.

Moodlen oman H5P-aktiviteetin kohdalla kaikki suoritustiedot säilyvät yhdistymisessä, riippumatta siitä millaisia suoritusehtoja niissä on käytetty.

Kolmannen osapuolen H5P-aktiviteetti

Kolmannen osapuolen H5P-aktiviteetin tunnistaa nimestä "H5P - interaktiivinen sisältö",  tässä tapauksessa h5p-aineistoja ei luoda kurssin sisältöpankkiin vaan suoraan h5p-aktiviteetin sisälle sen omalla editorilla.

Kolmannen osapuolen H5P-aktiviteetin kohdalla H5P-aktiviteetin suoritustiedot eivät yhdisty jos H5P-aktiviteetissa on käytetty ehtoa "opiskelijan on saatava tästä aktiviteetista arvosana" mutta jos kyseinen h5p-aktiviteetti on ollut kurssin suorituksen ehtona niin itse kurssinsuoritusmekrintä säilyy, vaikka aktiviteetin suoritusmerkintä ei säily.

Ainoastaan ehtoa "Opiskelijan on avattava tämä kohde, jotta kohde merkitään tehdyksi" käyttävät h5p-suoritukset siirtyvät.

 

 

Työkalun käyttäminen


1. Avaa Sivustonhallinta.

2. Siirry välilehdelle Käyttäjät > Käyttäjätilit ja valitse > Yhdistä käyttäjätilit.

 
2. Avautuvalla sivulla kirjoita 'Etsi käyttäjää' -hakukenttään osa käyttäjän nimestä ja valitse samalla rivillä alasvetovalikkoon 'Kaikki'
 
 
 3. Kun tiedot ovat löytyneet näet ne "Select users to merge" otsikon alla. 
 

3_10

 
 
 
4. Seuraavaksi valitse mitkä tunnukset haluat yhdistää eli käytännössä: 
  • Tunnus joka säilytetään (user to keep)
  • Tunnus joka poistetaan (user to remove)
asettamalla valinta niiden kohdalle "user to remove" ja "user to keep" sarakkeissa.
 
 

4_10

 
 
5. Kun poistettava ja säilytettävä tunnus ovat valittu niin siirry sivun alaosaan ja kaikkien nimien alapuolelta valitse "save selection" päästäksesi esikatseluun.
6. Nyt voit esikatsella tunnuksia joita olet yhdistämässä ja peruuttaa tarvittaessa edelliseen vaiheeseen peruuta-painikkeella. Tunnukset yhdistetään vasta seuraavassa vaiheessa.
 6_6
 
7. Kun olet aivan varma että poistettava ja säilytettävä tunnus ovat oikein niin klikkaa "merge user accounts"-painiketta ja vahvista että haluat varmasti tehdä tämän (riippuen lisäosan asetuksista toinen tunnuksista voidaan poistaa kokonaan)
 
10_4
 

7_8

 
8. Moodle yhdistää tunnukset joten odota kärsivällisesti. Jos yhdistäminen onnistuu näet viestin "merge successful" vihreällä palkilla. Jos näet punaisen palkin/virheilmoituksen niin ota yhteyttä Mediamaisterin tukipalveluun.
 

8_7

 
9. Nyt käyttäjätilit ovat yhdistetty ja vanha tunnus on joko estetty tai poistettu kokonaan.