Lisäosa: Käyttäjätilien manuaalinen vahvistaminen

Käyttäjätilien manuaalinen vahvistaminen (local_manual_user_confirmation) -lisäosa mahdollistaa sen että käyttäjät anovat oppimisalustan käyttäjätunnusta ja ennen kuin he pääsevät kirjautumaan niin yhden ennaltamääritellyistä hallinoija-roolissa toimivista henkilöistä on hyväksyttävä tunnus manuaalisesti.

Artikkelin sisältö:

1. Tunnuksen anominen
  2. Tunnuksen hyväksyminen
  3. Tunnuksen vahvistusviesti

Tunnuksen anominen

1. Tunnusta anova käyttäjä avaa Moodlen kirjautumissivulta tunnustilauslomakkeen (joissain tapauksissa tämä painike saattaa olla piilotettu ja tunnusten anominen tehdään erillisen sivun kautta)

käyttäjätunnusten_hallinnointi_manuaalinen_vahvistaminen_1

2. Hän syöttää vähintään vaaditut tiedot (merkitty punaisella tähdellä) ja painaa "luo uusi käyttäjätunnus"

käyttäjätunnusten_hallinnointi_manuaalinen_vahvistaminen_2

3. Luo uusi käyttäjätunnus- painikkeen painamisen jälkeen järjestelmä ilmoittaa käyttäjälle;

"Odota, että ylläpitäjä vahvistaa tilisi. Saat ilmoituksen sähköpostitse osoitteeseen rekisteroity@tunnus.fi, kun tili on vahvistettu."

käyttäjätunnusten_hallinnointi_manuaalinen_vahvistaminen_3

4. Hetken päästä käyttäjä saa sähköpostin syöttämäänsä sähköpostiosoitteeseen viestin jossa kerrotaan;

"Hei Etunimi Sukunimi,

Käyttäjätilisi sivustolle "Moodle 3.1" odottaa ylläpitäjän vahvistusta.

Saat myöhemmin uuden ilmoituksen, kun tili on vahvistettu, ja pääset kirjautumaan sivustolle.

Jos tarvitset apua, ota yhteys ylläpitäjään:

Admin User
abc@moodle.fi"

Huom! Yhteyshenkilön nimi ja yhteysosoite vaihtelevat Moodlen asetusten mukaisesti.

käyttäjätunnusten_hallinnointi_manuaalinen_vahvistaminen_4

Tunnuksen hyväksyminen

5. Seuraavaksi, ennalta lisäosin asetuksiin määritetty pääkäyttäjä (määritys tehdään tällä hetkellä 7.6.2017 Mediamaisteri Oy:n toimesta), avaa Moodlen ja polun Moodle / ► Sivuston hallinta / ► Käyttäjät / ► Käyttäjätilit / ► Vahvistamattomat käyttäjätilit

käyttäjätunnusten_hallinnointi_manuaalinen_vahvistaminen_5

6. Avautuvalla sivulla hallinoija voi joko vahistaa käyttäjätunnuksen painamalla "vahvista"-linkkiä tai poistaa sen painamalla ruksia. Poistamisesta ei lähetetä erikseen viestiä tunnusta hakevalle henkilölle.
käyttäjätunnusten_hallinnointi_manuaalinen_vahvistaminen_6

Tunnuksen vahvistusviesti

7. Kun ylläpitäjä on painanut vahvistuslinkkiä se katoaa näkyvistä sivulta ja tunnusta hakenut henkilö saa sähköpostiviestin.

käyttäjätunnusten_hallinnointi_manuaalinen_vahvistaminen_7

käyttäjätunnusten_hallinnointi_manuaalinen_vahvistaminen_8
 8. Tämän jälkeen hän voi kirjautua sivustolle luomillaan tunnuksilla.