Kurssin suoritusraportin avaaminen Excelillä

Ohje kurssin suoritusraportin avaamiseen Excel-sovelluksella.

Artikkelin sisältö:

1. Kurssin suoritusraportin lataaminen Moodlesta
  2. Kurssin suoritusraportin avaaminen Excelissä
  3. Vanhemmat Excel-versiot

1. Kurssin suoritusraportin lataaminen Moodlesta

1. Mene sen kurssin kurssisivulle, josta suoritusraportti halutaan ladata
  2. Paina ⚙️-hammasratas -painiketta sivun oikeasta yläkulmasta
  3. Valitse pudotuslistasta valinta ⚙️ Lisää...
    1_29

4. Kurssin ylläpito sivulta valitaan ensin Raportit -välilehti.
  5. Raportit -välilehti sivulle aukeavasta listasta valitaan Kurssin suoritus.

Eikö Kurssin suoritus -valintaa näy listassa? 👀

Huom! Jos kurssilla ei ole suorituksia tai aktiviteetteja, ei Kurssin suoritukset -valintaa näy listalla.

2_25   6. Nimien alapuolelta valitse ”Lataa laskentataulukko-muodossa (UTF-8 .csv)

1_13

2. Kurssin suoritusraportin avaaminen Excelissä

1. Avaa Excelissä Tyhjä työkirja.
  2. Tyhjässä työkirjassa siirry Tiedot -välilehdelle.

raportoinnin_työkalut_mraportointi_5-1
  3. Paina Tekstistä/CSV:stä -painiketta sivun vasemmasta yläkulmasta
    raportoinnin_työkalut_mraportointi_6
  4. Etsi aiemmin kurssilta ladattu suoritusraportti tietokoneeltasi ja valitse se. Kun raportti näkyy alla olevassa Tiedoston nimi -kentässä, paina ”Tuo” -painiketta.
    raportoinnin_työkalut_mraportointi_7-png
  5. Tietojentunnistus ruudussa varmista, että pudotus valikoissa Tiedoston alkuperänä on valittuna Unicode (UTF-8) ja Erottimena on valittuna Pilkku. Ja sitten paina "Lataa" -painiketta.

Huom! Varmista, että pudotusvalikoissa:

1. Tiedoston alkuperä on valittuna Unicode (UTF-8).

2. Erotin on valittuna Pilkku.

raportoinnin_työkalut_mraportointi_8-1

3. Vanhemmat Excel-versiot

Ensimmäisellä sivulla varmista että;

Alkuperäinen tietotyyppi on ”erotettu”
”Aloita tuonti riviltä 1” on valittuna.
Tiedoston alkuperä-alasvetovalikossa on 65001: Unicode (UTF-8).
4_6

8. Toisella sivulla valitse erottimeksi pilkku.

5_4

9.  Viimeisellä sivulla varmista että tuotava data näyttää esikatselussa hyvältä ja valitse valmis

6_10

10. Lopuksi valitse mihin tiedot tuodaan esim. Aiemmin luotuun tyhjään taulukkoon ja soluun A1 ja paina ok

11. Nyt kurssin suoritustiedot aukeavat näytölle.