Käyttäjätunnusten päivittäminen CSV-tiedostolla

Kun haluat päivittää/muuttaa käyttäjien Moodle-käyttäjätunnukset CSV-tiedostolla niin CSV-tiedostoon ainoastaan sarakkeet oldusername ja username. oldusername-sarakkeeseen kirjoitat vanhan käyttäjätunnuksen ja username kenttään uuden käyttäjätunnuksen.

1. Luo siis tyhjä taulukkolaskentasovelluksen asiakirja.

2. Kirjoita a1-kenttään oldusername ja b1-kenttään username. Täytä oldusername-sarakkeeseen käyttäjien nykyiset Moodle-tunnukset ja username-kentään uudet käyttäjätunnukset

csv1

4.  Tallenna tiedosto uudella nimellä ja valitse tallennusmuodoksi CSV (luetteloerotin) (*.csv). (Excelissä ei tule valita CSV (MS-DOS) eikä CSV (Macintosh) tallennusmuotoja.

Jos käytät Exceliä hyväksy tallennuksen yhteydessä ilmoitukset "valittu tiedostomuoto ei tue työkirjoja" ja "työkirja x saattaa sisältää ominaisuuksia jotka eivät ole yhteensopivia tiedostomuodon CSV kanssa" viestit OK:lla.

• Jos taulukkolaskentasovellus tarjoaa mahdollisuuden valita merkkikoodauksen, valitse UTF-8. Koodauksen täytyy olla tiedostossa ja oppimisympäristössä sama, jotta esim. ääkköset näkyvät oikein.
  • Jos taulukko-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden valita kentänerottimen, valitse erottimeksi puolipiste.

CSV:n tallennus Microsoft Excelillä

csv2

5. Siirry Moodleen sivuston hallinta -> käyttäjät -> käyttäjätilit -> tuo käyttäjiä -> valitse luomasi CSV-tiedosto ->

• Varmista että CSV-erotin on puolipiste ;
  • Merkistökoodaukseen valitse Excel-tiedoston kohdalla UTF-8
  • Valitse esikatseltavien rivien määrä sen mukaan kuinka monta riviä sinulla on CSV-tiedostossa. Lopuksi klikkaa "tuo käyttäjiä"-painiketta

csv3

6. Avautuvalla sivulla näet muutettavat käyttäjätunnukset. Määritä sivulle seuraavat asetukset:

• Lataustyyppi: Ainoastaan päivitä olemassaolevat käyttäjät
  • Olemassa olevat käyttäjätiedot: Ei muutoksia
  • Salli uudelleen nimeäminen: Kyllä
  • Salli poistot: Ei
  • Salli käyttäjätunnusten estäminen ja aktivointi: ei
  • Standardisoi käyttäjätunnukset: kyllä
  • Valitse uusien käyttäjien hallintaan: ei
  • Tämän lisäksi tarkista "Oletusarvot"-otsikon alta ettei siellä ole määritettynä mitään arvoja kuten paikkakuntaa, muuten tulet päivittäneeksi ne kaikilla ko. käyttäjille samalla kun vaihdat heidän käyttäjätunnuksensa. Lopuksi paina "tuo käyttäjiä"-painiketta sivun alalaidasta.

csv5

7. Moodle tekee muutoksen ja ilmoittaa että käyttätunnukset ovat nyt muutettu (tai joissain tapauksissa virheilmoituksen).

csv6