1. Tukisivusto
  2. Viestintä & ilmoitukset

Lähettäjän määrittäminen kurssin Tervetuloa-viestille

Huom! Tämän voi tehdä vain sivuston Ylläpitäjä.

Oletuksena kurssin Tervetuloa-viesti lähtee sen opettajan nimissä joka on sukunimen perusteella aakkosissa ensimmäinen. Tämän voi vaihtaa luomalla uuden roolin opettajan roolin yläpuolelle ja määrittämällä se Kurssimanageriksi sivuston hallinnassa.

1. Mene sivulle Sivuston hallinta > Käyttäjät > Oikeudet > Määritä roolit ja napsauta Lisää rooli -painiketta.
    • Valitse roolin arkkityypiksi Opettaja (muokkaus).
    • Anna roolille lyhytnimi, nimi ja kuvaus
    • Napsauta sivun alaosassa Luo tämä rooli -painiketta.
  2. Siirrä uusi rooli nuoli-ikonien avulla Määritä roolit -sivun listauksessa Opettajan roolin yläpuolelle.
    lähettäjä_tervetuloa_viestille_1
  3. Mene sivulle Sivuston hallinta > Ulkoasu > Kurssit
    • Lisää kohdassa Kurssimanagerit valinta uuden roolin kohdalle.
    • Tallenna muutokset
  4. Mene kyseisen kurssin sivulle Kurssin ylläpito > Käyttäjähallinta > Osallistujat ja napsauta Lisää osallistujia -painiketta.
    • Valitse luomasi rooli ponnahdusikkunassa jaettavaksi rooliksi.
    • Etsi haluamasi käyttäjä listasta. Voit myös hakea käyttäjiä nimen perusteella.
    • Napsauta käyttäjän nimen vieressä olevaa Lisää-painiketta.
    • Napsauta Lopeta osallistujien lisääminen -painiketta.

lähettäjä_tervetuloa_viestille_2

Jos uuteen rooliin ei ole asetettu yhtään käyttäjää, viesti lähetetään oletuksen mukaisesti sukunimen perusteella aakkosissa ensimmäisen opettajan nimissä.