Office 365 -integraatio

Oppimisympäristössä on mahdollista käyttää Office 365:n ominaisuuksia.

Office 365 -integraation käyttäminen edellyttää:

• Office 365 -palvelua oppilaitoksessa/organisaatiossa.
  • Microsoft Azure -palvelua.
  • Vähintään Moodlen versiota 2.7
  • Office-lisäosan asentamista ja konfigurointia MaisteriLMS:iin.

Kaikkien osien saamisessa toimintaan on monta vaihetta. Autamme mielellämme integraation toteutuksessa. Halutessasi voit ottaa yhteyttä kotisivujemme kautta, yhteydenottolomake löytyy sivun alaosasta.

Artikkelin sisältö

1. Office 365 FAQ
  2. Office 365 -yhteyden muodostaminen
    1. "Käytä Office 365 -käyttäjätunnuksiasi kirjautuaksesi Moodleen"
    2. "Yhdistä Moodle ja Office 365 -käyttäjätunnuksesi"
  3. Office 365 - Outlook-kalenteri
    1. Office 365 Outlook-Kalenteri -integraatiosta yleisesti
    2. Miten erilaiset kalenterimerkinnät voidaan synkronoida
    3. Synkronoinnin käyttöönottaminen
    4. Kalenterimerkinnän lisääminen Moodlessa
    5. Kalenterimerkinnän lisääminen Outlookissa
  4. Office 365 -lisäosan OneNote -ominaisuudet
    1. Yleistä OneNote-Moodle -integraatiosta
    2. Office 365 - OneNote -lohkon lisääminen kurssille
    3. OneNote -tehtävän luominen opettajana
    4. OneNote -palautuksen arvioiminen opettajana
    5. OneNote -palautuksen tekeminen opiskelijana tehtävä-aktiviteettiin
    6. OneNoten käyttäminen muistiinpanoihin kurssilla
  5. Office 365 OneDrive for Business
    1. Yleistä OneDrive for Business -integraatiosta
    2. Tiedoston lisääminen tehtävä-aktiviteetin kuvaukseen opettajana OneDrive for Business -palvelusta
    3. Tiedoston palauttaminen oppilaana OneDrive for Business -palvelusta tehtävä-aktiviteettiin

Office 365 FAQ

Voiko Office-dokumentin upottaa suoraan kurssille siten että opiskelijat näkevät sen?

Kyllä ja ei. Suoraan tietokoneelta kurssille tiedosto-aktiviteettiin lisätty office-tiedosto ei toimi upotettuna.  Jos opettaja linkittää tiedoston Onedrivestä kurssille niin silloin se näkyy oppilaalle upotettuna mutta vaatii oppilaalta toisen kirjautumisen o365-palveluuun (Microsoft-lohkon kirjautumisen lisäksi) ennen kuin se näkyy upotettuna.

Jos kurssin tai aktiviteetin kopioi, toimivatko office 365 -aineiston linkitykset varmuuskopioidussa tai toiselle kurssille tuodussa aineistoissa?

Kyllä toimivat.

Voiko opettaja käyttää samaa tiedostoa useammalla kurssilla ja päivittää tiedostoa vain Office 365 -palvelussa siten että muutokset päivittyvät kaikilla kursseilla joilla tiedostoa on käytetty?

Kyllä, jos hän on linkittänyt tiedoston kurssille "Linkitä tiedostoon" tai "Tee oikotie/alias tiedostolle" -vaihtoehdoilla.
OneNote

Miten ryhmäpalautukset OneNoten kanssa toimivat? Voiko toinen oppilas muokata toisen oppilaan onenote-palautetta?

Ryhmäpalautukset  eivät toimi OneNote-palautuksien kanssa. Toinen oppilas ei pääse näkemään toisen oppilaan OneNote-vastausta tehtävään vaikka siinä olisi ryhmämoodi käytössä.

Mitä tapahtuu jos oppilas poistaa OneNote-palautuksensa?

Opiskelija voi poistaa palautuksensa OneNotesta ja se poistuu häneltä sieltä pysyvästi mutta palautus ja mahdollinen arvosana jäävät Moodlen tehtävään hänen nähtäväkseen. Myös opettaja näkee edelleen oppilaan palautteen ja arvosanan tehtävässä. Palautus jää tehtävään näkymään zip-pakettina joka sisältää .html -sivun jolla palautus on. Paketti sisältää ainoastaan kirjoitetun tekstin, ei palautettuja tiedostoja.

Opiskelija ei voi enää palauttaa uutta palautusta tähän kyseiseen tehtävään vaikka opettaja antaisi hänelle toisen suorituskerran ja hän aloittaisi "puhtaan" palautuksen.

Mitä tapahtuu jos OneNote-tehtävä poistetaan kurssilta? Katoavatko suoritukset/palautukset OneNote-onlinen puolelta?

Eivät katoa, ne katoavat kokonaan Moodlesta mutta jäävät OneNote-online puolelle näkyviin. Vaikka koko kurssi poistettaisiin niin aineistot jäävät silti näkyviin OneNoten-onlinen puolellle.

Voiko oppilas/opettaja arkistoida OneNote palautteitaan?

Tietojemme mukaan OneNote ei sisällä arkistointimahdollisuutta.

Tukevatko OneNote-tehtävät ryhmäpalautuksia?

Tällä hetkellä (27.4.2016)  OneNote-tehtävät eivät tue ryhmäpalautuksia, mahdollisesti tulevaisuudessa.

Office 365 -yhteyden muodostaminen

Jokaisen Office 365 -palveluja hyödyntävän henkilön on yhdistettävä Moodlekäyttäjätunnuksensa Office 365 -palvelun käyttäjätunnukseensa Moodlen sisältä, jotta office 365 -palvelut toimivat oikein.

Office 365 -yhteys voidaan luoda kahdella eri tapaa:

1. Linkität Moodle-tunnuksesi Office 365 -tunnukseesi ja jatkossa kirjaudut Office 365 -tunnuksillasi erillisen sivun kautta Moodleen.
  2. Linkität Moodle tunnuksesi yhden kerran Office 365 -tunnukseesi ja kirjaudut kuten aina ennenkin.

Office 365 -yhteyden luominen tapahtuu Microsoft-lohkon avulla.

1. Avaa sivu jolla Microsoft-lohko on saatavilla (Riippuen järjestelmänne asetuksista Moodlen etusivu, oma Työpöytä tai kurssin etusivu) ja klikkaa "Yhdistä office 365" -palveluun.
    1_5

2. Avautuvalla sivulla klikkaa "Office 365 -Yhteys" -linkkiä.
    2_5
  3. Avautuvalla sivulla voit valita miten yhdistät Moodle-tunnuksesi Office 365 -palveluun (järjestelmän ylläpitäjä päättää esitetäänkö sivulla molemmat tavat vai vain yksi tapa):

5_8

"Käytä Office 365 -käyttäjätunnuksiasi kirjautuaksesi Moodleen"

Tämä tapa muuttaa käytäntöä miten kirjaudut Moodleen.

Et enää kirjoita kirjautumissivulla käyttäjätunnuksiasi käyttäjätunnuskenttiin vaan klikkaat "Kirjaudu sisään käyttäen tiliäsi kohteessa:"-otsikon alla "OpenID-connect"-painiketta joka ohjaa sinut Microsoftin sivulle, jolle syötät Office 365 -tunnuksesi ja tämän jälkeen järjestelmä ohjaa sinut automaattisesti takaisin Moodleen ja kirjaa sinut sisään.

Ottaaksesi tämän kirjautumistavan käyttöön:

1. Klikkaa "Ota käyttöön Office 365 -käyttäjätunnuksilla kirjautuminen"-linkkiä
  2. Järjestelmä ohjaa sinut Office 365:n kirjautumissivulle jolle syötät Office 365 -käyttäjätunnuksesi ja salasanasi
  3. Jos tunnukset menivät oikein järjestelmä ohjaa sinut takaisin Moodleen.
  4. Jos kaikki sujui oikein niin Yhteystilanne-laatikko muuttuu vihreäksi ja kertoo sinulle "Olet tällä hetkellä yhdistettynä Office 365 -palveluun." ja "Käytät tällä hetkellä Office 365 -käyttäjätunnuksiasi kirjautuaksesi Moodleen"

8_4
    Jatkossa kirjaudut Moodleen klikkaamalla "OpenId Connect"
    6_7
    9_4

"Yhdistä Moodle ja Office 365 -käyttäjätunnuksesi"

Tässä tavassa yhdistät yhden kerran Moodle-käyttäjätunnuksesi 'Office 365' -käyttäjätunnukseesi ja kirjaudut Moodleen aina kuten ennenkin eli kirjautumistapasi ei muutu.

Ottaaksesi tämän kirjautumistavan käyttöön:

1. Klikkaat "Linkitä Moodle käyttäjätunnuksesi Office 365 käyttäjätunnukseesi" -linkkiä.
  2. Tämän jälkeen sinut ohjataan kirjautumaan Microsoftin-palveluun jossa syötät Office 365 -palvelun tunnuksesi.
  3. Tämän jälkeen sinut ohjataan takaisin Moodleen.
  4. Jos yhteys muodostuu onnistuneesti muuttuvat Yhteystilanne-laatikon teksti ja tausta vihreäksi ja järjestelmä ilmoittaa "Olet tällä hetkellä yhdistettynä Office 365 -palveluun." ja "Olet yhdistettynä Office 365 -käyttäjätiliin."

7_5
Tämän jälkeen voit poistua sivulta ja hyödyntää o365-ominaisuuksia kuten OneNotea, Outlookin kalenterin synkronointia tai Onedrive for Businessia.

Office 365 - Outlook-kalenteri

Office 365 Outlook-Kalenteri -integraatiosta yleisesti

Office 365 -Outlook-kalenteri -integraatiota käytetään kalenteritietojen synkronoimiseen Moodlen ja Outlookin välillä.

Moodlessa on neljä erilaista kalenterimerkintätyyppiä;

• Sivustonlaajuiset merkinnät
  • Henkilökohtaiset merkinnät
  • Kurssikohtaiset merkinnät
  • Kurssin ryhmäkohtaiset merkinnät

Sivustonlaajuisia- ja henkilökohtaisiamerkintöjä voit tehdä miltä tahansa kalenterinäkymältä, kurssi- ja ryhmämerkintöjä voit tehdä ainoastaan kurssin kalenteri-lohkon kautta. Merkinnän tyyppi valitaan kalenterimerkintää tehdessä.

Miten erilaiset kalenterimerkinnät voidaan synkronoida

• Sivustonlaajuiset merkinnät voit synkronoida ainoastaan Moodleesta Outlookiin päin (eli et voi tehdä sivustonlaajuisia merkintöjä Outlookissa siten että ne synkronoituisivat Moodlen kalenteriin kaikille käyttäjille.)
  • Henkilökohtaiset merkinnät Moodlen kalenteriiin voit synkronoida molempiin suuntiin tai vain toiseen suuntaan niin halutessasi.
  • Kurssikohtaiset merkinnät voit synkronoida molempiin suuntiin tai vain toiseen suuntaan niin halutessasi.

Synkronoinnin käyttöönottaminen

1. Yhdistä tilisi Office 365 -palveluun.
  2. Microsoft-lohkosta klikkaa "Office 365 -yhteyden asetukset"
    1_5
  3. Avautuvalla sivulla valitse "Outlook-kalenterin synkronointi"
    2_7

4. Ota synkronointi käyttöön klikkamalla "Outlook-kalenterin synkronointi" ja tallenna muutokset
    3_2
  5. Avautuvalla sivulla määritetään mitkä kalenterit synkronoidaan Outlookiin laittamalla ruksi kyseisen kalenterin vasemmalle puolelle.

Näiden kalenterien tiedot välittyvät Moodlesta valitsemaasi Outlookin kalenteriin. Tiedot välittyvät kumpaankin suuntaan (paitsi sivustonlaajuisten merkintöjen kohdalla, ne välittyvät ainoastaan moodlesta outlookin kalenteriin) eli moodlessa tehty merkintä näkyy outlookin omassa kalenterissa ja toisinpäin.
    Kun ruksaat synkronoituvan kalenterin näet tarkemmat asetukset joissa voit valita mihin Outlookin kalenteriin merkinnät viedään Moodlesta ja mistä ne tuodaan Moodleen.
    test_0
  6. Kun asetukset ovat haluamallasi tavalla tallenna muutokset.

Kalenterimerkinnän lisääminen Moodlessa

1. Lähden lisäämään kalenterimerkintää klikkamalla kuukauden nimeä
    11_2
  2. Avautuvalla sivulla klikkaa "Uusi tapahtuma" -painiketta
    uusi_tapahtuma
  3. Kun luot uutta kalenterimerkintää niin 'tapahtuman tyyppi'-alasvetovalikkoon valittu tapahtuman tyyppi määrittää millainen merkintä on:
      • "Käyttäjä" tarkoittaa henkilökohtaista merkintää joka ei näy muille.
      • "Kurssi" on merkintä joka näkyy kaikille kurssilla oleville.
      • "Sivusto" -merkinnän joka on koko sivuston tasoinen merkintä joka näkyy kaikkien henkilöiden ja kurssien kalenterissa.
      • Jos olet kurssilla niin ryhmälle -alasvetovalikkoon voit määrittää mille ryhmälle merkintä osoitetaan.
  4. Merkinnän tyypin valittuasi kirjoita tapahtumalla otsikko ja kuvausteksti.
  5. Päiväys-kenttään valitse tapahtuman päivämäärä ja kellonaika.
    lisää_uusi_tapahtuma
  6. Kun merkintä on valmis klikkaa sivun alalaidasta "tallenna muutokset"
  7. Moodlen tekemäsi kalenterimerkintä välittyy Outlookkiin automaattisesti

Kalenterimerkinnän lisääminen Outlookissa

1. Avaa Outlook, esimerkissäni käytän Outlookin web-versiota. Varmista että sinulla on valittuna sama kalenteri kuin minkä olet valinnut synkronoituvaksi Moodlen puolella.
  2. Kalenterissa klikkaa ylhäältä "Uusi"
    kalenterimerkintä_outlook_1
  3. Syötä kalenterimerkinnän tiedot ja paina "tallenna"
    kalenterimerkintä_outlook_2
  4. Merkintä tallentuu Outlookin kalenteriin
    kalenterimerkintä_outlook_3
  5. Kalenterimerkintä synkronoituu Moodlen kalenteriin seuraavan kerran kun Moodlen taustaprosessi ajaa itsensä läpi.

Office 365 -lisäosan OneNote -ominaisuudet

Yleistä OneNote-Moodle -integraatiosta

Sen jälkeen kun olet liittänyt tiliisi Office 365 Microsoft-lohkon avulla voit käyttää Moodlen OneNote -ominaisuuksia.

Käytännössä:

• Opettaja voi pyytää oppilailta OneNote -palutuksia tehtävä-aktiviteetteihin
  • Oppilaat voivat antaa OneNote-palautetta tehtävä-aktiviteettiin.
  • Opettajat ja opiskelijat voivat käynnistää OneNoten kurssilla Microsoft-lohkosta (jos lohko on lisätty kurssille) ja kirjoittaa muistiinpanoja itselleen esim. kurssiin liittyen.

Office 365 - OneNote -lohkon lisääminen kurssille

Tämä ohje on tehty Moodlen versiolle 3.3

OneNote-lohkon avulla käyttäjät voivat käynnistää OneNoten kurssin kautta ja käyttää sitä muistiinpanoihin.

1. Avaa kurssi
  2. Aseta muokkaustila päälle
  3. Etsi "lisää-lohko" -lohko kurssilta
    OneNote_lohko_1_0
  4. Klikkaa "Lisää..." ja valitse listalta "Microsoft OneNote"
    OneNote_lohko_2
  5. Nyt lohkon on lisätty kurssille ja voit siirtää sen haluamallesi paikalle.
    OneNote_lohko3

Älä tee muutoksia OneNotessa "Palautus/Palaute:" nimellä oleviin sivuihin sillä ne liittyvät kurssilla oleviin tehtäviin, jos haluat tehdä niihin muutoksia sinun täytyy tehdä se kyseisen tehtävän kautta.

OneNote -tehtävän luominen opettajana

Kun haluat ottaa tehtävä-aktiviteettiin vastaan OneNote -palautuksia niin toimi seuraavasti:

1. Luo uusi tehtävä tai muokkaa vanhan tehtävän asetuksia. Siirry asetuksissa kohtaan "Palautusmuodot"
    OneNote_tehtävä_kuva_1
  2. Tällä sivulla valitse "palautusmuodot" kohtaan "OneNote-palautukset".

Huom!  OneNote-palautus ei voi olla vaihtoehtoinen palautusmuoto. Jos se on valittuna, niin opiskelijan on palautettava tehtävä OneNote:n kautta.
  3. Jos haluat antaa oppilaalle palautetta OneNote-sivun muodossa, niin valitse "Palautemuodot"-otsikon alta "OneNote-palaute".
    OneNote_tehtävä_kuva_2

OneNote -palautuksen arvioiminen opettajana

1. Avaa tehtävä kurssilla ja valitse "arviointi"
    5_5

2. Valitse opiskelija ja klikkaa "Näytö palautus" -painiketta
    6_4
  3. Avautuvalla sivulla näet opiskelijoiden palautukset ja voit liikkua niiden välillä keskiosiossa klikkamalla heidän palautustaan.
    7_2
  4. Nyt voit palata Moodleen ja antaa arvosanan ja kirjoittaa mahdollisen palautten. Jos kuitenkin haluat antaa oman palautteesi suoraan opiskelijan palautuksen yhteyteen OneNotessa niin klikkaa Moodlessa palaute-kentän alta "lisää palaute"
    8_0
  5. OneNote Online avautuu ja voit antaa siellä palautteen sivulle nimeltä:
    Palaute: Tehtävän nimi [Arvioitavan oppilaan nimi]
    esim. Palaute: Biologia 1 (OneNote-palaute) [Testi Opiskelija]
    OneNote_palaute_biologia
  6. Kun olet antanut palautteesi tarkista että Office 365 on ehtinyt tallentaa työsi (oikeassa yläkulmassa käyttäjänimesi alla lukee "tallennettu")
    onedrive_tallennus
  7. Tämän jälkeen sulje Office 365 -välilehti ja palaa Moodle-välilehdelle ja paina "Tallenna muutokset" -painiketta jotta arviointisi tallentuu.
    9_2

Kun oppilas avaa tehtävän kurssilla hän näkee sivun ylälaidassa oman palautuksensa tiedot ja sivun alalaidasta hän voi tarkastella opettajan antamaa OneNote-palautetta "näytä palaute"-painikkeella
    OneNote_näytä_palaute

OneNote -palautuksen tekeminen opiskelijana tehtävä-aktiviteettiin

Voit tehdä OneNote-palautuksen tehtävä-aktiviteettiin seuraavasti:

1. Avaa tehtävä kurssilla
  2. Klikkaa "lisää palautus"
    OneNote_palautus_kohta2_0
  3. Avautuvalla sivulla klikkaa OneNoten "työstä tätä" -painiketta avataksesi tämän tehtävän sivun OneNotessa.
    OneNote_palautus_kohta3
  4. OneNote Online avautuu. Kirjoita palautuksesi:
    "Palautus: tehtävän nimi [Etunimesi Sukunimesi]" -nimiselle sivulle tehtävän nimen alle.
    OneNote_palautus_kohta4
  5. Kun olet kirjoittanut palautuksesi tarkista että Office 365 on ehtinyt tallentaa työsi (oikeassa yläkulmassa käyttäjänimesi alla lukee "tallennettu")OneNote_palautus_kohta5
  6. Tämän jälkeen voit sulkea OneNote-välilehden ja palata Moodlen tehtävään. Jotta tehtäväsi tallentuu klikkaa vielä Moodlen puolella "tallenna muutokset"
    Onenote_palautus_kohta6
  7. Viimeisellä sivulla voit vielä tarkastella palautustasi (tai muokata sitä jos opettaja on sen sallinut).

Jos valitset tällä sivulla "työstä tätä" ja teet muutoksia dokumenttiin niin ne eivät päivity palautukseesi, sinun on valittava "muokkaa palautusta" jos se on sallittuna ja tehdä muutokset sen jälkeen.
    OneNote_palautus_kohta7

OneNoten käyttäminen muistiinpanoihin kurssilla

Sekä opettajat että oppilaat voivat käyttää OneNotea muistiinpanojen kirjoittamiseen kurssilla.

Tämä tapahtuu käyttämällä Microsoft-lohkoa. Kaikki sivut tallentuvat Moodle muistikirja -nimiseen muistikirjaan OneNotessa.

1. Käynnistä OneNote Microsoft-lohkosta klikkaamalla "Moodle OneNote-muistikirja"
    OneNote_ muistikiraja_kohta1
  2. Onenoten puolella valitse vasemmalta kurssin nimi ja keskimmäisessä sarakkeessa klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse + page.
    valitse_0
  3. Nyt voit antaa sivulle otsikon ja kirjoittaa muistiinpanosi kurssista sen alle.
    plus

Älä tee muutoksia kurssin nimen alla oleville "Palautus/Palaute:" nimellä oleviin sivuihin sillä ne liittyvät kurssilla oleviin tehtäviin, jos haluat tehdä niihin muutoksia sinun täytyy avata ne itse kyseisen tehtävän kautta.
  4. Kun olet kirjoittanut muistiinpanosi voit poistua OneNotesta sulkemalla sen välilehden.

Office 365 OneDrive for Business

Yleistä OneDrive for Business -integraatiosta

Kun olet yhdistänyt käyttäjätilisi Office 365 -palveluun voit käyttää Office 365:n Onedrive for business -palvelua hakeaksi tiedostoja omasta Onedrivestäsi Moodlen esim. oppilaana tehtävä-aktiviteettiin tai opettajana kurssin aktiviteetteihin aineistoksi.

OneDrive-tiedostojen hyödytämistapoja on lukuisia mutta ensimmäisessä esimerkissämme lisäämme opettajan roolissa tehtävän-kuvaukseen tiedoston OneDrive for Business -palvelusta ja toisessa palautamme oppilaana tiedoston OneDrive for Business -palvelusta tehtävä-aktiviteettiin.

Tiedoston lisääminen tehtävä-aktiviteetin kuvaukseen opettajana OneDrive for Business -palvelusta

[Tiedoston oltava myös jaettuna kaikille tai haluamillesi opiskelijoille OneDrive for Business -palvelussa jotta he voivat avata sen.

Se miten tämä tehdään sinun kannattaa tiedustella oman organisaatiosi IT-tuelta koska ratkaisut voivat erota toisistaan.]

Tiedoston lisääminen tehtävä-aktiviteetin kuvaukseen:

1. Avaa tehtävä kurssilla
    business_kohta1_1
  2. Asetukset-lohkosta valitse 'tehtävän hallintointi' -otsikon alta "muokkaa asetuksia"
    business_kohta2
  3. Tehtävän-asetuksissa kirjoita kuvauskenttään teksti jonka haluat muuttaa linkiksi ja johon haluat linkittää OneDrive-tiedostosi esim. "Katso ensin tämä esimerkki ennen kuin palautat työsi" -> maalaa teksti ja paina ketju-painiketta tekstieditorissa luodaksesi linkin.
    business_kohta3
  4. Seuraava sivu poikkeaa ohjeesta mikäli sinulla on käytössäsi TinyMCE-tekstieditori mutta se silti noudattaa samoja periaatteita. Esimerkissäni käytän ATTO-tekstieditoria. Avautuvalla sivulla valitse ensin "open in new window" ja tämän jälkeen "browse repositories".

(Office 365 -aineistojen on hyvä aina avautua uuteen ikkunaan jotta oppilas pääsee helposti takaisin Moodlen puolelle Office Onlinen puolelta.)
    business_kohta4
  5. Tämä avaa Moodlen tiedostonvalitsimen (File picker) joka on samanlainen tekstieditorista riippumatta. Valitse vasemmalta OneDrive for Business ja hae tiedosto kansiorakenteesi alta
    business_kohta5
  6. Löydettyäsi haluamasi tiedoston klikkaa sitä ja valitse haluamasi vaihtoehto;

Linkitä tiedostoon tekee linkin Office 365 -palvelussa olevaan dokumenttiisi ja se pyytää niitä henkilöitä jotka eivät ole vielä kirjautuneena office 365 -palveluun kirjautumaan kun he klikkaavat linkkiä.

Tee oikotie/alias tiedostolle toimii muuten samoin kuin "linkitä tiedostoon" paitsi että jos käyttäjä ei ole kirjautunut Office 365 -palveluun hän saa vain virheilmoituksen tiedostoa klikatessaan eikä järjestelmä tarjoa hänelle mahdollisuutta kirjautua office 365 -palveluun.

Näistä kahdesta vaihtoehdosta Linkitä tiedostoon on toimintavarmempi vaihtoehto koska se pyytää käyttäjää kirjautumaan o365-palveluun toisin kuin "Tee oikotie/alie tiedostolle" joka esittää vain virheilmoituksen.

Molemmilla edellämainituilla tavoilla linkitettyjä tiedostoja voit muokata o365-palvelussa ja muutokset päivittyvät automaattisesti Moodleen linkitettyyn tiedostoon (vaikka samaa tiedostoa olisi käytetty monella eri kurssilla ja eri aktiviteeteissa)

Jos muutat linkittämäsi tiedoston nimeä tai sijaintia OneDrivessä niin tekemäsi linkit eivät enää toimi Moodlen puolella

Lopuksi paina "valitse tämä tiedosto"-painiketta.

business_kohta6
  7. Järjestelmä ohjaa sinut takaisin tehtävän asetuksiin, sivun alalaidasta paina "tallenna ja näytä"
  8. Nyt voit vielä varmistaa että kuvaus-kenttään luomasi linkkisi aukeaa.

Tiedoston palauttaminen oppilaana OneDrive for Business -palvelusta tehtävä-aktiviteettiin

Oppilaiden ei tarvitse erikseen jakaa tiedostoa o365-palvelussa opettajille koska palautus kopioi tiedoston suoraan Moodleen tehtävään OneDrivestä.

Näin ollen opiskelijan tiedostoon tekemät mahdolliset muutokset office 365 -palvelussa palautuksen jälkeen eivät myöskään automaattisesti päivity tehtävään vaan tiedosto aina palautettava uudelleen jos sitä muokataan office 365 -palvelussa (jos opettaja on sallinut useamman kuin yhden palautuskerran).

1. Avaa tehtävä-aktiviteetti kurssilla
    business_palautus_kohta1_0
  2. Klikkaa avautuvalla sivulla "lisää palautus"
    business_palautus_kohta2
  3. Avautuvalla sivulla "Tiedostojen palautus" -kentässä klikkaa "Lisää..." -painiketta
    business_palautus_kohta3
  4. Tämä avaa Moodlen tiedostonvalitsimen (File picker) joka on samanlainen tekstieditorista riippumatta. Valitse vasemmalta OneDrive for Business ja hae tiedosto kansiorakenteesi alta
    business_palautus_kohta4
  5. Kun olet löytänyt haluamasi tiedoston klikkaa sitä ja paina "valitse tämä tiedosto"
    business_palautus_kohta5
  6. Moodle kopioi tiedoston tehtävään ja palauttaa sinut sivulle jolla lisäsit tiedoston, paina tällä sivulla "tallenna muutokset" tai "lähetä arvioitavaksi" jotta palautuksesi tallentuu.