Työpöytä

Oppimisympäristössä jokaiselle käyttäjälle on oma sivu, jonka sisältöä on mahdollista muokata. Versiosta riippuen sen nimi voi olla Työpöytä, Katsaus kursseistani tai Oma Moodle.

• Pääset omalle työpöydälle klikkamalla yläpalkista "työpöytä"-linkkiä.
  • Sivu koostuu neljästä eri osiosta.
    • Viimeksi katsotut kurssit.
    • Kurssien yhteenveto.
    • Tulevat tehtävät ja määräajat / aikajana.
    • Kalenteri.

• Sivun keskiosan sisältö;
    • Viimeksi katsotut kurssit -lohko. Listaa kolme viimeisintä kurssia joilla henkilö on käynyt.
    • Kurssien yhteenveto-lohko. Listaa käyttäjän kaikki kurssit, sisältää useita eri suodattimia ja toimintoja.
      • Näkymäsuodattimet;

• Kaikki kurssit (paitsi näkymästäni poistetut). Listaa kaikki käyttäjän kurssit, paitsi ne jotka hän on itse näkymästä mahdollisesti piilottanut.
        • Käynnissä olevat kurssit. Täällä näkyvät kurssit joille asetettuja suoritusehtoja ei ole vielä täytetty, lisäksi kurssin asetuksissa määritetty aloitusaika täytyy olla ohitettuna ja kurssille määritetty loppumisaika ei saa olla vielä mennyt.
        • Tulevat kurssit. Käyttäjän tulee olla liitetty/kirjautunut kurssille, jonka aloituspäivämäärä on tulevaisuudessa.
        • Menneet kurssit. Täällä näkyvät kurssit, joissa kurssin loppumispäivämäärä on ohitettu tai joiden läpäisyyn vaadittavat suoritusehdot ovat täytetty.
        • Suosikit. Täällä näkyvät käyttäjän itsensä itselleen mahdollisesti merkitsemät suosikkikurssit.
      • Hakukenttä. Tällä kentällä voi hakea omista kursseistasi

• Järjestä. Voit järjesteää kurssit joko nimenmukaisesti aakkosjärjetykseen tai viimeksi käytyjen kurssien mukaisesti.
      • Lista/korttinäkymä. Tällä painikkeella voit vaihtaa esitetäänkö kurssit kortti vai lista näkymässä.
  • Sivun oikean reunan sisältö;
    • Aikajana (Tulevat tehtävät ja määräajat) -lohko. Listaa tulevat tehtävät/aktiviteetit joiden deadline on lähetymässä.
    • Kalenteri-lohko. Kalenteri listaa mahdolliset järjestelmä- ja kurssitason kalenterimerkinnät henkilölle.

Oman Työpöydän muokkaaminen

• Aseta muokkaustila päälle oikean yläkulman liukukytkmellä.
  • Voit lisätä lohkoja oikean reunan Lisää Lohko -valinnan kautta.
  • Voit siirtää lohkoja vetämällä hiirellä Siirrä lohko -ikonien kohdalta.
  • Voit muuttaa lohkon asetuksia napsauttamalla hammasratasta lohkon oikeassa yläreunassa.