Lisäosa: Kerää nopeaa kurssipalautetta opiskelijoilta

Pikapalaute on yksinkertainen tapa kerätä opiskelijoiden näkemys kurssin sisällön vaikeusasteesta.

Artikkelin sisältö:

1. Yleistä
  2. Pikapalautteen lisääminen kurssille
  3. Pikapalaute-lohkon asetukset
  4. Pikapalautteen raportti opettajalle

Yleistä

Pikapalautteella opiskelijat voivat emojien kautta antaa kolmiportaisen palautteen kurssin aineistoista ja aktiviteeteista. Opettaja saa palautteista raportin, jossa näkyy lukumäärät eri valinnoille.  Lohkon asetuksissa voi määritellä, mistä aineistosta/aktiviteeteista palautteet kerätään. Lohkoon voi tuoda omat emojit ja niiden kuvaukset voi muokata.

kurssien_hallinta_pikapalaute_1

Lisäksi opettaja voi merkitä kurssin aineistoihin ja aktiviteetteihin vaikeusasteet väreillä. Vaikeusasteväreinä on oletusarvoisesti käytettävissä alla olevat värit.  Ylläpitäjä voi vaihtaa värit halutuiksi.

kurssien_hallinta_pikapalaute_2

Erittäin helppo - vihreä

Helppo - sininen

Keskivaikea - punainen

Vaikea - musta

Video: Pikapalaute-lisäosan esittely

Guides in English

Pikapalautteen lisääminen kurssille

Pikapalaute-lohkon saa kurssille seuraavasti:

1. Aseta kurssi muokkaustilaan

kurssien_hallinta_pikapalaute_3

2. Valitse vasemmalta navigaatiosta alhaalta Lisää lohko

kurssien_hallinta_pikapalaute_4

3. Valitse luettelosta Pikapalaute

kurssien_hallinta_pikapalaute_5

4. Seuraavaksi määritellään pikapalautteen asetukset Toimintovalikko (hammasratas) -> Muokkaa lohkoa Pikapalaute.

kurssien_hallinta_pikapalaute_6
kurssien_hallinta_pikapalaute_7

Pikapalaute-lohkon asetukset

Etene asetuksissa seuraavasti:

1. Valitse ensin ominaisuudet, jotka otat käyttöön.

-Voit valita reaktiot eli emojien kautta annettavat palautteet  ja/tai vaikeusastevärit.

kurssien_hallinta_pikapalaute_8

2. Aseta pikapalaute valittuihin aktiviteetteihin kohdassa Configuration of Reaction and Difficulty tracks.

a) Voit valita kaikki kurssin tietyntyyppiset aktiviteetit, esimerkiksi kaikki Tehtävät.

kurssien_hallinta_pikapalaute_9

b) Voit valita kaikki tietyn osion aktiviteetit.

kurssien_hallinta_pikapalaute_10

c) Voit valita yksittäisen aktiviteetin.

kurssien_hallinta_pikapalaute_11

4. Samalla voit määritellä vaikeusasteet

Vaikeusasteet valitaan valikon avulla. Kuvan esimerkissä vaikeusasteet on määritelty neljälle aktiviteetille, palautetta kysytään kolmesta aktiviteetista.

kurssien_hallinta_pikapalaute_12

Huom!  Emojit ja vaikeusasteet näkyvät kurssialueella vasta, kun poistut muokkaustilasta.

kurssien_hallinta_pikapalaute_13

5.  Emojien määrittely

Kohdassa Emojien määrittely on mahdollista vaihtaa emojien ikonit  ja kuvaukset haluamaksesi kurssilla.

Oletusarvoiset emoji-ikonit kannattaa kuitenkin pitää yhtenäisinä sivustolla. Ylläpitäjä voi vaihtaa Moodle-sivuston käyttämät ikonit lohkon asetuksista, jolloin uudet ikonit tulevat kaikille kursseille käyttöön.

Pikapalautteen raportti opettajalle

Kurssin opettaja saa Pikapalaute-lohkon kautta näkyviin raportin, jossa hän näkee opiskelijoiden antamat  palautteet. Oikean reunan  + -merkkiä painamalla nähdään myös  keneltä palaute on saatu. Vie-välilehdellä raportin voi ladata omalle tietokoneelle csv-, ods, tai xls-formaatissa.

kurssien_hallinta_pikapalaute_14