Ruudukko (Grid) -kurssiformaatti

Ruudukko (Grid) -kurssiformaatti on kurssiformaatti joka esittää kurssin aiheosiot ruudukkona, ruudukkoa klikkamalla avautuu kukin aihe-osio aktiviteetteineen.

Sisällys

1. Kurssiformaatin vaihtaminen
  2. Valitse kurssiformaatti
  3. Kurssiformaatin asetukset
  4. Kurssiformaatti käytössä
  5. Muokkaa asetuksia
  6. Ruudukko-formaatin nollausasetukset

1. Saat vaihdettua kurssin formaattia avaamalla kurssin asetukset-lohkosta -> muokkaa asetuksia

kurssiformaatit_ruudukko_1

2. Avautuvalla sivulla laajenna kurssiformaatti-otsikko ja kurssimuoto-alasvetovalikkoon valitse ruudukko-formaatti.

kurssiformaatit_ruudukko_2

Huom! Käytettävä kurssiformaatti on suositeltavaa valita ennen kurssin sisällön lisäämistä. Mikäli vaihdat kurssiformaatin toiseen sisällön lisäämisen jälkeen, niin ruudukossa käytetyt kuvat poistuvat eli ominaisuudet, jotka eivät ole muissa kurssiformaateissa tarjolla häviävät konvertoinneissa.

3. Sivu latautuu uudelleen ja näyttää kaikki Ruudukko-formaattiin liittyvät asetukset. Asetuksia on paljon mutta niitä ei ole pakko muuttaa tässä vaiheessa, seuraavaksi voit tallentaa ja palata kurssille sivun alaosasta valitsemalla "tallenna ja näytä"

kurssiformaatit_ruudukko_3

4. Nyt näet että kurssi on muuttunut ruudukko-formaattiin. Huom! silloin kun kurssin muokkaustila on päällä ruudun klikkaaminen ei esitä ponnahdusikkunaa kuten se tekee opiskelijalla. Kun otat muokkaustilan pois päältä niin näet miten ruudukko avautuu opiskelijalla kun klikkaat yhtä ruutua.

kurssiformaatit_ruudukko_4

5. Pääset takaisin muuttamaan kurssin asetuksia (ja samalla esim. ruudukoihin liittyviä värejä) avaamalla kurssin asetukset asetukset-lohkosta -> muokkaa asetuksia. Jokaisen asetuksen kohdalla on oma ohjeteksti, josta saat lisätietoja tarvittaessa.

kurssiformaatit_ruudukko_5

6. Ruudukko-formaatin palautusasetukset -otsikon alla voit nollata joko kurssin jolla olet tai kaikkien järjestelmän Ruudukko-kurssien asetukset (jälkimmäinen on mahdollista vain hallinnoijan tunnuksella). Monet asetukset ovat erikseen nollattavissa kuten kuvaruutujen koot tai kuvaruudun tyylit).

Huom! Ole siis varovainen "Palauta kaikki" otsikon jälkeisten asetusten kanssa, jotta et vahingossa nollaa kaikkien Ruudukko-kurssien asetuksia kerralla.
kurssiformaatit_ruudukko_6