Lisäosa: Kurssisisältöjen kopiointi omaan kirjastoon (Sharing Cart)

Sharing Cart on toiminto, jonka avulla voit kopioida kurssien sisältöä omaan kirjastoon. Se on helppo tapa siirrellä järjestelmän resursseja ja aktiviteetteja sivustosi eri kurssien välillä.

Vain kolmella napsautuksella Sharing Cart kopioi ja siirtää yhden kurssikohteen kurssilta toiselle. Se kopioi sisällön ilman käyttäjän tietoja samalla tavalla kuin "Tuo" -toiminto kurssin hallinnassa.

Lisäksi kurssien sisältöä voidaan kerätä ja tallentaa Sharing Cart -lohkoon, jolloin se toimii kirjastona usein käytetyistä, kopioitavista kurssiaineistoista. Sharing Cart -lohkon voivat nähdä vain opettajat ja hallinnoijat.

Artikkelin sisältö

  1. Toiminnon käyttöönottaminen
  2. Kurssilta kirjastoon kopioiminen
  3. Kirjastosta kurssille kopioiminen
  4. Kansiorakenteen luominen

1. Toiminnon käyttöönottaminen

Aseta muokkaustila päälle ja valitse vasemman puolen navigaatiosta Lisää lohko > Sharing Cart. Lohko on näkyvissä muokkaustilan ollessa päällä, ja voit koska vain poistaa sen (sisältö säilyy, vaikka poistaisit lohkon kurssilta). Lisää Sharing Cart -lohko samalla tavalla myös kurssille, jonne haluat kopioida sisältöjä.
sharing-cart

2. Kurssilta kirjastoon kopioiminen

Jokaisen aktiviteetin Muokkaa-valikon viereen ilmestyy nyt kori-ikoni, ja hiirellä sitä osoitettaessa teksti "Kopioi sharing cart-lohkoon".
Klikkaa koria, jolloin kyseinen aktiviteetti kopioituu lisäämääsi Sharing Cart -lohkoon.
kurssien_hallinta_sharing_cart_2

Hallinoijan roolilla voit myös valita kopioidaanko aktiviteettien käyttäjädata eli käyttäjien sinne kirjoittamat tiedot wiki-, keskustelualue-, tietokanta- ja sanastoaktiviteeteista.

kurssien_hallinta_sharing_cart_3

 

Yksittäisten aktiviteettien tai aineistojen lisäksi voit kopioida halutessasi koko osion. Valitse alasvetovalikosta haluttu osio ja klikkaa Copy section.

kurssien_hallinta_sharing_cart_4

 

 

3. Kirjastosta kurssille kopioiminen

Lisää Sharing Cart -lohko myös sille kurssille, jolle haluat kopioida sisältöjä. Klikkaa kopioitavan aktiviteetin tai aiheosion nimen vieressä Kopioi kurssille -kuvaketta, ja valitse se katkoviivalla esitetty alue, johon haluat kopioida aktiviteetin tai osion.

kurssien_hallinta_sharing_cart_5

 

 

4. Kansiorakenteen luominen

  • Klikkaa haluamasi aktiviteetin kohdalla Siirrä kansioon -nuolta. Jos Sharing Cart -lohkossa ei vielä ole kansiota, klikkaa Kynä-ikonia icon-pen, kirjoita kansion nimi ja paina Enter. Näin kansio luodaan ja aktiviteetti siirretään kyseiseen kansioon.
  • Jos Sharing Cart -kirjastossa on jo kansio, voit valita sen listalta ja painaa Enter, jolloin aktiviteetti siirretään kyseiseen kansioon.
  • Jos haluat luoda uusia kansioita silloin, kun kansioita on jo olemassa, klikkaa aktiviteetin riviltä Siirrä kansioon -nuolta ja sen jälkeen Kynä-ikonia icon-pen. Kirjoita kansiolle nimi ja paina Enter.
Kansio_siirrä kurssien_hallinta_sharing_cart_6 Kansio_luotu_ed