Sisältöjen kopioiminen (Tuo-toiminto)

Tuo-toiminnolla opettaja voi kopioida kurssien sisältöjä kurssilta toiselle. Opettajan on oltava opettajana kummallakin kurssilla, siellä mistä sisällöt kopioidaan ja siellä minne sisällöt tuodaan.

Voit kopioida joko koko kurssin tai vain osan kurssista. Käyttäjien tiedot ja toiminnat eivät kopioidu. Tuo -toiminnolla kopioitaessa osioiden sisällöt siirtyvät samaan paikkaan, missä ne ovat olleet alkuperäiselläkin kurssilla, esimerkiksi kolmannen osion sisällöt kopioituvat kolmanteen osioon. Kurssilla, johon sisältöä tuodaan täytyy löytyä vastaavan numeroinen osio. 

Ohjeessa kopioidaan Tuo-toiminnolla Esimerkkikurssi1 -kurssille sisältöä Esimerkkikurssi2 -kurssilta. Kurssille tuodaan sisältöä Osiosta 1 ja 2. Alla lähtötilanne Esimerkkikurssi1.

kurssien_hallinta_tuo-toiminto_1

  • Ensimmäisenä avaa kurssi, johon haluat tuoda sisältöä toiselta kurssilta.
  • Tämän jälkeen klikkaa oikeasta yläreunasta Asetukset-valikko auki ja valitse sieltä Tuo.

kurssien_hallinta_tuo-toiminto_2

1. Kurssin valinta 

Valitse kurssi, jolta sisältö tuodaan. Jos haluamasi kurssi ei näy suoraan listassa, käytä Hae-toimintoa. Kun olet valinnut kopioitavan kurssin, klikkaa Jatka.

kurssien_hallinta_tuo-toiminto_3

2. Alkuperäisasetukset

Tällä sivulla valitaan, mitä tuontiin halutaan sisällyttää. Valitse ne sisältötyypit, jotka haluat tuoda kurssille.

Jos haluat tuoda koko kurssin, voit valita "Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen". Jos haluat tuoda vain tiettyjä sisältöjä, klikkaa Seuraava, jolloin pääset tarkemmin valitsemaan tuotavan sisällön.

kurssien_hallinta_tuo-toiminto_4

kurssien_hallinta_tuo-toiminto_5

 

4. Varmistus ja katselu

Tarkista, että haluamasi tiedot ja aktiviteetit ovat mukana. Jos tiedon/aktiviteetin perässä on vihreä ruksi se on mukana kopioinnissa, punainen ruksi puolestaan tarkoittaa, ettei tietoa oteta mukaan. Tämän jälkeen klikkaa Suorita tuonti.

kurssien_hallinta_tuo-toiminto_6

5. Suorita tuonti

Klikattuasi edellisellä sivulla Suorita tuonti valitut tiedot kopioituvat kurssillesi. Kopiointi voi kestää sekunneista minuutteihin, sen mukaan miten paljon tietoja oli kopioitava.

6. Valmis

Tuonnin valmistuttua toiminto etenee automaattisesti kohtaan Valmis ja ilmoittaa Tuonti suoritettu. Klikkaa Jatka palataksesi kurssille.

kurssien_hallinta_tuo-toiminto_7

Kurssille palattua nähdään valittujen tietojen kopioituneen kurssilta toiselle samoihin osioihin missä ne olivat alkuperäisessä.

Alla olevassa kuvassa nähdään valittujen tietojen kopioituneen Esimerkkikurssi2:lta Esimerkkikurssi1:lle.

kurssien_hallinta_tuo-toiminto_8