Sisältöjen kopioiminen (Tuo-toiminto)

Tuo-toiminnolla opettaja voi kopioida kurssien sisältöjä kurssilta toiselle. Opettajan on oltava opettajana kummallakin kurssilla, siellä mistä sisällöt kopioidaan ja siellä minne sisällöt tuodaan.

Voit kopioida joko koko kurssin tai vain osan kurssista. Käyttäjien tiedot ja toiminnat eivät kopioidu. Tuo -toiminnolla kopioitaessa osioiden sisällöt siirtyvät samaan paikkaan, missä ne ovat olleet alkuperäiselläkin kurssilla, esimerkiksi kolmannen osion sisällöt kopioituvat kolmanteen osioon. Kurssilla, johon sisältöä tuodaan täytyy löytyä vastaavan numeroinen osio.

Ensimmäisenä avaa kurssi, johon haluat tuoda sisältöä toiselta kurssilta. Klikkaa kurssin etusivulla kurssin nimen alta löytyvästä navigaatiosta Lisää -> Kurssin uudelleenkäyttö
Kurssin uudelleenkäyttö-1

Kurssin uudelleenkäyttö sivulla on oletuksena valittuna Tuo. Tuonti etenee vaiheittain. Tuonnin vaiheet ovat:

1. Kurssin valinta
  2. Alkuperäisasetukset
  3. Skeeman asetukset
  4. Varmistus ja katselu
  5. Suorita tuonti
  6. Valmis

1. Kurssin valinta

Valitse kurssi, jolta sisältö tuodaan. Jos haluamasi kurssi ei näy suoraan listassa, käytä Hae-toimintoa. Kun olet valinnut kopioitavan kurssin, klikkaa Jatka.

Tuo1

2. Alkuperäisasetukset

Tällä sivulla valitaan, mitä tuontiin halutaan sisällyttää. Valitse ne sisältötyypit, jotka haluat tuoda kurssille.

Jos haluat tuoda koko kurssin, voit valita "Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen". Jos haluat tuoda vain tiettyjä sisältöjä, klikkaa Seuraava, jolloin pääset tarkemmin valitsemaan tuotavan sisällön.

Tuo2

3. Skeeman asetukset

Valitse Skeeman asetukset -vaiheessa aktiviteetit/aineistot, jotka haluat sisällyttää tuontiin.

Tuo3

4. Varmistus ja katselu

Tarkista, että haluamasi ainestot ja aktiviteetit ovat mukana. Jos aineiston/aktiviteetin perässä on vihreä ruksi se on mukana kopioinnissa, punainen ruksi puolestaan tarkoittaa, ettei sisältöä oteta mukaan. Tämän jälkeen klikkaa Suorita tuonti.

Tuo4

5. Suorita tuonti

Klikattuasi edellisellä sivulla Suorita tuonti valitut sisällöt kopioituvat kurssillesi. Kopiointi voi kestää sekunneista minuutteihin, sen mukaan miten paljon tietoja oli kopioitava.

Tuo5

6. Valmis

Tuonnin valmistuttua toiminto etenee automaattisesti kohtaan Valmis ja ilmoittaa Tuonti suoritettu. Mikäli jotain valitsemaasi kohtaa ei onnistuttu tuomaan saat virheilmoituksen, joka osoittaa, että tuontia ei tapahtunut. Klikkaa Jatka palataksesi kurssille.

Kopioidut sisällöt tuodaan kurssille samoihin osioihin missä ne olivat alkuperäisessä. Tarvittaessa siirrä sisällöt haluamiisi kohtiin kurssille.