1. Tukisivusto
  2. Oppimisalustan käyttöliittymä

Sivuston yläosan bannerikuva sekä kuvakaruselli

Voit itse muokata sivuston banneria ja kuvakarusellia.

1. Sivuston yläosan bannerikuva sekä kuvakaruselli

Voit lisätä vapaavalintaisen kuvabannerin tai kuvakarusellin (slideshow) ympäristön etusivulle sekä omat kurssit -osioon (toiselta nimeltään Työpöytä). Banneri tulee näkyviin sivuston yläosaan, ja siihen on mahdollista lisätä kuvia, tekstiä ja linkkejä.

Mikä on bannerin ja kuvakarusellin ero? 💡

Banneri = Koostuu yhdestä staattisesta kuva- ja tekstiosiosta.
Kuvakaruselli = Koostuu useammasta kuva- ja tekstiosiosta, joka vaihtuu tasaisin väliajoin.

Banneriosion lisääminen

Banneri koostuu yhdestä staattisesta kuva- ja tekstiosiosta. Ottaaksesi bannerin käyttöön, seuraa näitä ohjeistuksia:

1. Avaa Sivuston hallinta->Ulkoasu->MediamiasteriLMS->Banneri tai Hallintatyökaluista valitse Teeman asetukset->Banneri.

2. Banneri-välilehdellä sinulle avautuu joukko erilaisia asetuksia. Ensimmäisessä osiossa määritetään Bannerin asetukset.

• Näytä banneri = Valitse näytetäänkö vai piilotetaanko banneri.
  • Missä banneri näkyy = Valitse millä sivulla kyseinen banneri näytetään: Omat kurssit -sivulla vai ympäristön etusivulla.
  • Bannerin korkeus = Määritä banneriosion koko pikseleissä (oletus on 350px).
  • Valitse bannerin leveys = Määritä näytetäänkö banneri koko sivun leveydellä vai kapeammalla alueella. Suositus on Täysi leveys.
  • Tekstin taustaväri. Määritä tekstialueen taustaväri värikoodilla (RGBA tai #-arvolla).
  • Tekstin väri. Määritä fontin väri.

3. Tämän jälkeen määritetään Bannerin sisältö:

• Bannerin otsikko, leipäteksti ja kuva = Lisää haluamasi teksti- ja kuvasisällöt, jotka tulevat näkyviin banneriin
  • Vaihtoehtoinen teksti kuvalle = Lisää kuvalle vapaavalintainen lisäteksti saavutettavuuden parantamiseksi.
  • Näytä koko kuva bannerissa = Valitse, muutetaanko bannerin korkeutta kuvan mukaan. Oletuksena tämä asetus ei ole päällä.

4. Kun olet tehnyt tarvittavat määritykset, muista klikata sivun lopussa Tallenna muutokset.

Kuvakaruselli (Slideshow)

Bannerista poiketen kuvakarusellilla voidaan näyttää useampi erilainen bannerinäkymä vaihtuvilla teksteillä ja kuvilla. Kuvakarusellin näkymä vaihtuu itsekseen määrätyin aikavälein tai manuaalisesti selaamalla. Ottaaksesi kuvakarusellin käyttöön, seuraa näitä ohjeita:

1. Avaa Sivuston hallinta->Ulkoasu->MediamiasteriLMS->Karuselli tai Hallintatyökaluista valitse Teeman asetukset->Karuselli.

2. Avautuvalla sivulla, määritä aluksi yleiset Asetukset:

• Näytä karuselli = Valitse näyttääksesi tai piilottaaksesi karusellin.
  • Karusellin korkeus = Määritä karusellin koko pikseleissä (oletus on 350px).
  • Kuvien määrä karusellissa = Määritä kuinka monta eri kuvanäkymää eli "slaidia" haluat karusellissa näkyvän.
  • Intervalli = Määritä kuinka nopealla aikavälillä kuvanäkymät vaihtuvat (oletus on 5000 millisekuntia).
  • Missä karuselli näkyy = Näytetäänkö kuvakaruselli sivuston etusivulla vai omat kurssit -osiossa (toiselta nimeltään Työpöytä)?
  • Valitse karusellin leveys = Määritä näytetäänkö kuvakaruselli koko sivun leveydellä vai kapeammalla alueella. Suositus on Täysi leveys
  • Karusellin väriasetukset, tästä voit vaihtaa karusellin väriasetuksia.

3. Seuraavassa osiossa määritellään kuva- ja tekstisisällöt karuselliin. Karuselli koostuu useasta eri "slaidista", joissa sisällöt vaihtelevat slaidin mukaan.

Ottaaksesi haluamasi määrän slaideja käyttöön, varmista ensin, että olet aiemman ohjeiden mukaisesti syöttänyt oikean lukumäärän kohtaan: "Kuvien määrä karusellissa". Klikkaa tämän jälkeen Tallenna muutokset sivun alaosassa. Kun sivu on päivittynyt, asetuksiin ilmestyy puuttuvat slaidit ja voit aloittaa sisällön lisäämisen.

4. Määritä kullekin Slaidille seuraavat asetukset:

• Elementin otsikko, teksti ja kuva = Lisää haluamasi teksti- ja kuvasisällöt, jotka tulevat näkyviin slaidille (vastaavaan tapaan kuin bannerissa).

• Vaihtoehtoinen teksti kuvalle = Lisää kuvalle vapaavalintainen lisäteksti saavutettavuuden parantamiseksi. Tämän kentän voi halutessaan jättää tyhjäksi.

• Linkin otsikko = Mikäli haluat tekstiosion alapuolelle erillisen linkin, voit nimetä painikkeen tähän kenttään (esim. "Siirry tästä webinaariin").

• Linkki = Lisää url-osoite, johon kyseinen linkki ohjaa. Kyseessä voi olla mikä tahansa sivusto: organisaatiosi verkkosivut, blogi, uutiset, linkki tietylle kurssille, tms.

• Uusi välilehti = Valitse, haluatko avata sivun uuteen välilehteen.

5. Kun olet tehnyt tarvittavat määritykset, muista klikata sivun lopussa Tallenna muutokset.