Opettajana voit lisätä kurssialueelle tiedostoja opiskelijoiden nähtäville. Riippuen tiedostotyypistä, tiedosto joko näytetään opiskelijoille kurssinäkymässä tai avataan erilliseen sovellukseensa.
Tiedosto voi sisältää tukitiedostoja. Esimerkiksi html-sivulla voi olla upotettuna kuvia tai Flash-animaatioita. Huomaa, että opiskelija tarvitsee omalle koneelleen ohjelmat, joilla tarjoamasi tiedostot voi avata.
Tiedostoa voi käyttää esimerkiksi:
- esityksen kalvojen jakamiseen
- verkkosivuston lisäämiseen kurssialueelle
- lähtöaineistoksi opiskelijoiden tehtäville
Tiedoston lisääminen
Asetuksista riippuen voit lisätä aineistoja kurssisivulle kahdella tapaa. Tavalliseen tapaan seuraavasti:
- Laita Muokkaustila päälle oikeassa yläkulmassa olevasta painikkeesta.
- Napsauta Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkkiä haluamassasi kohtaa kurssia.
Esiin tulee ikkuna, jossa listataan saatavana olevat aktiviteetit. - Valitse Tiedosto.
Voit myös vetää tiedoston hiirellä tietokoneesi resurssienhallinnasta suoraan kurssisivulle haluamaasi kohtaan, jolloin tiedosto lisätään Tiedosto -aineistona kurssille.
Tärkeimmät asetukset
Jos lisäsit aineistosi kurssisivulle vetämällä, pääset aineiston asetussivulle klikkaamalla muokkauskuvaketta aineiston vieressä, kun olet muokkaustilassa. Jos lisäsit aineiston Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkistä tai alasvetovalikoista, päädyt automaattisesti asetussivulle.
Aineistoa lisättäessä kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota seuraaviin asetuksiin:
- Nimi: anna tiedostolle nimi.
- Kuvaus: voit lisätä tiedostolle kuvauksen, joka on mahdollista näyttää kurssisivulla.
- Valitse tiedostoja: Tiedostot -kohtaan haetaan tai vedetään lisättävä tiedosto
- Näkyvyyteen liittyvät asetukset: Näyttö-kohtaan valitaan miten tiedosto tulisi näyttää. Esimerkiksi voit pakottaa office -tiedoston latauksen niin, ettei sitä näytetä selaimessa. Valinnalla Automaattinen tiedosto yleensä näytetään "parhaalla mahdollisella tavalla".
- Jos ehdollinen julkaisu ja suoritusten seuranta ovat käytössä, täytä myös niiden asetukset kohtiin Rajoita pääsy ja Opiskelijoiden edistyminen.