Tiedosto

Opettajana voit lisätä kurssialueelle tiedostoja opiskelijoiden nähtäville. Riippuen tiedostotyypistä, tiedosto joko näytetään opiskelijoille kurssinäkymässä tai avataan erilliseen sovellukseensa.

Tiedosto voi sisältää tukitiedostoja. Esimerkiksi html-sivulla voi olla upotettuna kuvia tai Flash-animaatioita. Huomaa, että opiskelija tarvitsee omalle koneelleen ohjelmat, joilla tarjoamasi tiedostot voi avata.

Tiedostoa voi käyttää esimerkiksi:

 • esityksen kalvojen jakamiseen
 • verkkosivuston lisäämiseen kurssialueelle
 • lähtöaineistoksi opiskelijoiden tehtäville

   

   

  Tiedoston lisääminen

   

   

  Asetuksista riippuen voit lisätä aineistoja kurssisivulle joko aiheosioissa olevilla Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkeillä tai Lisää aineisto... -alasvetovalikoilla. Voit myös vetää tiedoston hiirellä tietokoneesi resurssienhallinnasta suoraan kurssisivulle haluamaasi kohtaan.

  Tärkeimmät asetukset

  Jos lisäsit aineistosi kurssisivulle vetämällä, pääset aineiston asetussivulle klikkaamalla muokkauskuvaketta aineiston vieressä, kun olet muokkaustilassa. Jos lisäsit aineiston Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkistä tai alasvetovalikoista, päädyt automaattisesti asetussivulle.

  Aineistoa lisättäessä kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota seuraaviin asetuksiin:

  • Nimi ja Kuvaus ovat pakollisia tietoja. Ainakin nimi näytetään kurssisivulla.
  • Sisältö-kohtaan haetaan tai vedetään tiedostot.
  • Näyttö-kohtaan valitaan miten tiedosto tulisi näyttää. Esimerkiksi voit pakottaa office-tiedoston latauksen niin, ettei sitä näytetä selaimessa. Valinnalla 'Automaattinen' tiedosto yleensä näytetään "parhaalla mahdollisella tavalla".
  • Jos ehdollinen julkaisu ja suoritusten seuranta ovat käytössä, täytä myös niiden asetukset kohtiin Rajoita pääsy ja Aktiviteettien suoritus.