Tiilet (Tiles) -kurssiformaatti

Visuaalinen Tiilet-kurssipohja esittää kurssiosiot erillisinä laatikoina eli "tiilinä".

Kuvituskuva kurssiformaatistaTiiliä voidaan elävöittää ikoneilla tai taustakuvilla sekä tiilien yläreunan väri on muokattavissa. Tiilen valinta tehostuu kevyellä animaatiolla. Opiskelun edistyminen yksittäisen tiilen sisällä havainnollistetaan prosentteina tai murtolukuina. Tiiltä napautettaessa sen sisältö avautuu tiilen alapuolelle. Myös tiilen alaosiot voidaan esittää tiilet-muodossa.

Huom! Käytettävä kurssiformaatti on suositeltavaa valita ennen kurssin sisällön lisäämistä. Mikäli vaihdat kurssiformaatin toiseen sisällön lisäämisen jälkeen, niin tiilissä käytetyt kuvat poistuvat eli ominaisuudet, jotka eivät ole muissa kurssiformaateissa tarjolla häviävät konvertoinneissa.

Kurssiformaatin valinta ja asetukset

1. Saat vaihdettua kurssiformaattia kurssin asetuksien kautta. Klikkaa kurssin etusivulla ollessa kurssin nimen alta navigaatiosta Asetukset
2. Muokkaa kurssin asetuksia -sivulla laajenna kurssiformaatti -otsikko ja kurssimuoto -alasvetovalikkoon valitse Tiilet-formaatti.

3. Voit tallentaa kurssimuodon sivun alalaidasta painamalla Tallenna ja näytä tai jatkaa kurssimuodon asetusten muokkaamista.

Kurssiformaatin alta löytyvät seuraavat asetukset:

Tiilien kuvake: Valitse oletuskuvake kurssitiilille napauttamalla Valitse uusi kuvake -painiketta. Valitse avautuvasta ikkunasta mieleisesi kuvake.

Tiilien väri: Valitse paletista kurssille haluamasi väri. Se on näkyvissä tiilen ylälaidassa.

Näytä aktiviteetit tiilinä: Valitse näytetäänkö aktiviteetit tiilinä, jos valitset kyllä, tiileen kuuluvat aktiviteetit näytetään tiilimuodossa listauksen sijaan.

Näytä edistyminen jokaisella tiilellä: Jos haluat ottaa käyttöön opiskelijoiden edistymisen seurannan jokaisella tiilellä, valitse alasvetovalikosta joko Näytä murtolukuina tai Näytä %-ympyrässä.
Suodatinpalkki (Tavoitteita ei saatavilla): Tällä asetuksella näytetään kurssin yläosassa suodatinpainikkeita, joilla tuodaan esiin tietyt osat tai tiilet kurssista. Valinnalla “Näytä painikkeet osioiden lukumäärän perusteella” näytetään oma painike tiilille 1-4, 5-8 jne.

Näytä aktiviteetit tiilinä nollaosiossa: Tällä valinnalla näytetään aktiviteetit myös kurssin yläosassa tiilien yläpuolella. Asetus voi viedä paljon tilaa verrattuna aktiviteettien näyttämiseen listamuodossa.

Korosta ohjetekstin otsikkomuotoilua väripalkilla: Kyllä -valinta näyttää tekstieditorissa muotoillun otsikon vasemmalla puolella pystypalkin, jonka väri on sama kuin kurssin tiilien väri.

Tiilten muokkaus kurssin etusivulla

Kurssin etusivulla voit tehdä asetuksia tiilien ulkoasuun ja niiden keskinäiseen järjestykseen muokkaustilan ollessa päällä.

Tiilen kuvakkeen muuttaminen tai kuvan lisääminen tiileen

Laita kurssilla muokkaustila päälle oikeasta yläkulmasta. Osion (tiilen) nimen kohdalta oikealta löytyy Muokkaa -painike (kolme pistettä), klikkaa painiketta ja valitse aukeavasta valikosta Set photo/icon.
Jos haluat lisätä tiilen taustakuvaksi valokuvan, valitse Valokuvakirjasto tai Lataa uusi valokuva. Valokuvakirjastosta löydät järjestelmään lataamasi tai viimeksi käyttämäsi kuvat. Jos haluat tuoda valokuvakirjastoon uuden kuvan, napauta välilehteä Lataa uusi valokuva. Avautuvassa näkymässä raahaa tiedosto katkoviivalaatikkoon tai valitse se tiedostonvalitsimella ja paina Tallenna muutokset.

Tiilien järjestyksen muuttaminen

Muokkaustilan ollessa päällä siirry hiirellä kyseisen osion (tiilen) päälle, jolloin näkyviin tulee nelisuuntainen nuolikuvake. Paina hiiren vasen painike pohjaan ja raahaa osio (tiili) haluamaasi kohtaan.

Tiilet-kurssiformaatti opiskelijan näkymä

Yksittäiseen tiileen kuuluvat aktiviteetit esitetään sen alla opettajan asetuksista riippuen joko tiilinä tai tavanomaisena listauksena.

Kurssilla edistymisen tilanne ilmaistaan yksittäisissä tiilissä joko prosentteina tai murtolukuina.

Kun opiskelija on suorittanut yksittäisen aktiviteetin opettajan määrittelemien ehtojen mukaisesti, aktiviteetin perässä oikealla näkyy vihreä ympyrä. Suorittamattoman aktiviteetin perässä ympyrä on harmaa. Jos opettaja on määritellyt, että oppilas voi itse merkitä aktiviteetin suoritetuksi, tämä voi napauttaa ympyrää ja saada näin aktiviteetin suoritetuksi.

Koko kurssin suorituksen tila ilmaistaan kurssin etusivun yläkulmassa. Kun kurssin kaikkien tiilien aktiviteetit on suoritettu, kurssin pääsivulla oikeassa yläkulmassa on näkyvissä keltainen tähti ja teksti “Kaikki aktiviteetit suoritettu”.

Tiilet-kurssimuoto toimii responsiivisesti mobiililaitteissa mukautuen automaattisesti laitteen näytön kokoon ja käyttösuuntaan.