Ulkoinen työkalu

Ulkoinen työkalu -aktiviteetti mahdollistaa osallistujien vuorovaikutuksen muilla verkkosivuilla olevien aineistojen ja aktiviteettien kanssa.

Esimerkiksi ulkoinen työkalu voisi tarjota pääsyn uuteen aktiviteettityyppiin tai oppimateriaaleihin joltakin julkaisijalta. Tämän työkalun käyttöön vaaditaan LTI:tä (Learning Tools Interoperability) tukeva työkalun tarjoaja. Opettaja voi luoda ulkoinen työkalu -aktiviteetin tai hyödyntää ylläpitäjän konfiguroimaa työkalua.

Ulkoinen työkalu -aktiviteetit eroavat tavallisista verkkosivulinkeistä muutamalla tavalla:

• Ulkoiset työkalut ovat tietoisia kontekstista eli niillä on pääsy käyttäjän tietoihin, kuten nimeen, organisaatioon ja kurssiin.
  • Ulkoiset työkalut tukevat niihin liittyvien arvosanojen lukemista, päivittämistä ja poistamista.
  • Ulkoisen työkalun määritykset luovat varmennetun yhteyden sivustosi ja työkalun tarjoajan välille.

Ulkoisen työkalun lisääminen

1. Valitse Muokkaustila päälle joko Asetukset-lohkosta tai kurssisivun oikeassa yläkulmassa olevasta painikkeesta.
  2. Napsauta Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkkiä haluamassasi kohtaa kurssia.
    Esiin tulee ikkuna, jossa listataan saatavana olevat aktiviteetit.
  3. Valitse Ulkoinen työkalu.
  4. Napsauta Lisää -painiketta.

Esiin tulee sivu Lisätään uusi Ulkoinen työkalu kohtaan (osion nimi), jolla määritetään tehtävän sisältö ja asetukset.

Tärkeimmät asetukset

Yleiset

• Nimi näkyy kurssin etusivulla.
  • Ulkoisen työkalun tyyppi
    • Oletuksena käytössä on Automaattinen, perustuu aloitussivuun. Tämä on useimmiten sopiva tyyppi.
    • Voit lisätä ja konfiguroida muita työkalutyyppejä napsauttamalla valinnan vieressä olevaa "+" merkkiä (Lisää ulkoinen työkalun konfigurointi).
    • Aloitussivu: Ulkoisen työkalun verkko-osoite. Osoite voi sisältää lisätietoja: esim. tunnisteita. Työkalun toimittajalla voi olla tarkempia ohjeita.
    • Näyttötapa: "Oletus" avaa työkalun sen itsensä määrittämällä tavalla. Muita vaihtoehtoja ovat "Upottaminen", "Upottaminen ilman lohkoja", "Olemassa oleva ikkuna" ja "Uusi ikkuna".
  • Saat lisää valintoja näkyviin napsauttamalla Näytä lisää... -linkkiä. Nämä sisältävät enimmäkseen suojattuihin verkkoyhteyksiin liittyviä määrityksiä.

Yksityisyys

• Jaa käyttäjän nimi työkalun kanssa: antaa käyttäjän koko nimen palveluntarjoajan käyttöön. Työkalu saattaa tarvita nimen näyttääkseen mielekästä sisältöä.
  • Jaa käyttäjän sähköposti työkalun kanssa: antaa käyttäjän sähköpostiosoitteen palveluntarjoajan käyttöön. Työkalu saattaa tarvita osoitteen saman nimisten käyttäjien tunnistamiseen tai viestien lähettämiseen.
  • Hyväksy välineen tarjoamat arvosanat:

Työkalun omat asetukset saattavat ohittaa nämä asetukset.

Arviointi

• Voit määrittää mahdollisten arviointien tyypin, kategorian ja hyväksymisrajan.

Moduulien yleiset asetukset

• Näytetään opiskelijoille: Voi olla hyvä pitää asetuksena "Piilota", kunnes aktiviteetti on valmis käytettäväksi. Muista vaihtaa asetukseksi "Näytä", kun osallistujilla on tarve päästä sivulle.
  • Tunnistenumero tarvitaan, jos haluat sisällyttää aktiviteetin arviointeihin.

Rajoita pääsy

• Voit luoda sääntöjä siitä, millä perusteilla osallistujat pääsevät sivulle: esim. päivämäärä, ryhmään kuuluminen tai jonkin muun aineiston tai aktiviteetin suorittaminen.

Opiskelijoiden edistyminen

• Millä perusteella opiskelijan katsotaan "suorittaneen" aktiviteetin.

Huom! Muistathan tallentaa tekemäsi asetukset.