1. Tukisivusto
  2. Tehtävätyypit & sisällöt

Videon upottaminen kurssille

Videon voi upottaa Moodlessa monella eri tavalla esim. tiedosto-aineistoon tai suoraan kurssin aihe-osion kuvauskenttään eli melkein mihin tahansa jossa on näkyvissä Moodlen tekstieditori.

Suositeltava videon pakkausmuoto on h.264 ja tiedostomuotona mp4. Aluksi kannattaa kokeilla riittääkö videon laatu omiin käyttätarkoituksiin 720p eli 1280×720 pikselillä jonka on Bitrate 2000 kbps

Videon lisääminen kurssille Tiedosto-aineistolla

Videon upottamisen sijaan suoraan esim. kuvauskenttään voit lisätä sen kurssille tiedosto-aineiston avulla, tällöin se ei näy heti kurssin etusivulla vaan vasta kun opiskelija klikkaa aktiviteetin auki. Tämän lisäksi voit määritellä sille erilaisia asetuksia esim. koon jne.

1. Ota kurssilla muokkaustila päälle ja klikkaa "Lisää aktiviteetti tai aineisto"

10_3

2. Valitse listalta Aineistot-otsikon alta "tiedosto" ja paina "lisää"

11_4

3. Anna aktiviteetille nimi ja valitse tiedostoja- kentässä hae video koneeltasi tiedostonvalitseman avulla kuten aiemmassa esimerkissä.
13_2

4. Jos haluat vaikuttaa siihen miten video avautuu voit muuttaa asetuksia "Näkyvyyteen liittyvät asetukset" otsikon alla
14_2

5. Lopuksi valitse sivun alaosasta "tallenna ja palaa kurssille" Tämän jälkeen voit avata videon klikkaamalla luomaasi tiedosto-aineistoa.
15_2

Videon upottaminen Aihe-osioon

Videon upottaminen aihe-osioon tapahtuu seuraavasti:

1. Avaa kurssi

2. Ota kurssilla muokkaustila käyttöön hammasrattaan takaa. Clean-teemassa hammasratasta ei ole vaan muokkaustilan saat päälle asetukset-lohkosta tai kurssin etusivun oikean yläkulman "muokkaustila päälle" -painikkeesta.
1_14

3. Valitse osion perästä muokkaa ja muokkaa osiota
2_15

4. Valitse työkaluriviltä "lisää moodle mediaa" -painike
3_13

5. Avautuvalla sivulla klikka "etsi tai lähetä ääni, video tai sovelma.."
4_7

6. Tiedostonvalitsimessa valitse vasemmalta "lataa tiedosto" ja oikealla hae tiedosto koneeltasi

5_5

7. Kun olet hakenut videotiedoston paina "lataa tämä tiedosto"
6_12

8. Odota että järjestelmä lataa videon ja näyttää siitä esikatselun, paina esikatseluikkunassa "lisää"
7_8

9. Järjestelmä ei esitä videoita muokkaustilassa upotuksina vaan linkkeinä, paina "tallenna muutokset" jotta näet videon upotettuna