Analytiikka: Ei-aktiiviset kurssit

Analytiikan havainnot ovat osa uutta Moodlen oppivaa tekoälyanalytiikkaa joka kertoo kootusti sähköpostitse järjestelmän hallinnoijille millä kursseilla ei analytiikan ennusteiden mukaan ole opetusta.

Yleistä

Halutessa tähän toimintoon on saatavilla myös ennuste, joka kertoo hallinoijille/opettajille millä kursseilla opiskelijoita on "putomisvaarassa" (students in risk of dropping out).

Oletuksena on päällä vain ennusteet kursseista, joilla ei analytiikan mielestä opetusta (no teaching model) ja nämä viestit lähetetään vain järjestelmän managereille/hallinoijille: https://docs.moodle.org/35/en/Analytics#No_teaching

Opettajat saavat myös oletuksen sähköpostiviestin "putoamisvaarassa" olevista opiskelijoista kursseillaan mikäli tämä ennuste otetaan käyttöön. Katso myös opettajien ohje analytiikan havaintoihin

Analytiikan havaintojen tarkastelu ja tekoälyn opettaminen

Managerit voivat tarkastella huomioita polusta: Etusivu > Sivuston hallinta > Raportit > Analytiikan havainnot

1_17

Kyseisellä sivulla he voivat kunkin havainnon kohdalla toiminnot-valikosta valita seuraavat toimenpiteet:
  • Näkymä. Avaa kyseessä olevan kurssin.
  • Osallistujat. Listaa kyseisen kurssin osallistujat.
  • Tarkastele ennusteen yksityiskohtia. Näyttää tarkemmat yksityiskohdat joiden perusteella tekoäly on tehnyt ennusteen.
  • Merkitä huomioiduksi. Jos ennuste pitää paikkansa he voivat kuitata ennusteen oikeaksi ja näin ollen opettaa tekoälyä.
  • Merkitä hyödyttömäksi. Jos ennuste ei pidä paikkaansa he voivat kuitata ennusteen hyödyttömäksi ja näin ollen opettaa tekoälyä.
2_21

Käyttäjäkohtaiset viestiasetukset

Hallinoijat saavat ilmoituksen ennusteista sähköpostitse tai Moodlen viestityökalun kautta tai molemmilla tavoin mikäli he niin haluavat. Jokainen hallinoija voi omista viestiasetuksistaan valita miten nämä havainnot hänelle toimitetaan. Lisäksi on olemassa mahdollisuus pakottaa nämä viestiasetukset kaikille käyttäjille identtisiksi (ole yhteydessä Mediamaisteriin mikäli haluat tämän vaihtoehdon).

Asetukset löytyvät polusta: Käyttäjävalikko > Asetukset > Ilmoituksien asetukset ja riviltä "Analytiikan havainnot" voidaan valita lähettääkö järjestelmä sähköpostia vai ilmoituksen ainoastaan viestit-työkalun kautta.

Tämän jälkeen kun järjestelmä on generoinut ennusteet hallinoija saa siitä sähköpostiviestin ja/tai ilmoituksen viestit-työkalun kautta