Kustomoidut kurssilistat

Kustomoidut kurssilistat on järjestelmän etusivulle, käyttäjän Työpöydälle tai kurssin sisälle lisättävä lohko. Lohko listaa kursseja erilaisin kriteerein, esim. "käyttäjän mielenkiinnon kohteet" tai "kurssit jotka saattavat kiinnostaa sinua".

SISÄLTÖ

1. Yleistä lisäosasta
  2. Lohkon lisääminen etusivulle tai kurssille
  3. Lohkon asetusten muokkaaminen
  4. Kurssin tunnisteiden määrittely.
  5. Käyttäjän omien kiinnostuksen kohteiden määrittely

1. Yleistä lisäosasta

Lohkon voi lisätä järjestelmän etusivulle (hallinnoijan toimesta), kaikkien käyttäjien Työpöydälle (Mediamaisterin toimesta) tai kurssin sisälle (hallinnoijan tai kurssin opettajan toimesta).

Lohko osaa näyttää valinnan mukaan;

• Uusimmat kurssit. Järjestelmään luodut uusimmat kurssit tai tietyn kurssikategorian uusimmat kurssit.
  • Omat kurssit. Kurssit joilla käyttäjä on jossain kurssitason roolissa (opiskelija/opettaja).
  • Suoritetut koulutukset. Listaa käyttäjälle hänen suorittamansa kurssit.
  • Kurssit, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Tätä asetusta käytetään vain jos lohko lisätään kurssin sisälle, tällöin lohko suosittelee käyttäjälle lohkossa kursseja jotka käyttävät samoja tunnisteita kuin tämä kurssi.
  • Yksittäinen kategoria kaikki kurssit. Listaa valitun kurssikategorian kaikki kurssit.
  • Yksittäinen kategoria käyttäjän kurssit. Listaa valitun kurssikategorian kurssit joilla käyttäjänä on jossain kurssitason roolissa.
  • Käyttäjänmielenkiinnon kohteet. Jos käyttäjä on määritellyt omaan profiiliinsa kiinnostuksen kohteita ja kurssin tunnisteet täsmäävät näihin niin hänelle näytetään nämä kurssit.
  • Käyttäjälle suositellut kurssit perustuen aikaisempiin suorituksiin. Listaa niitä kursseja käyttäjälle, joissa on sama tunniste kuin niissä kursseissa joita käyttäjä on jo suorittanut.

2. Lohkon lisääminen etusivulle tai kurssille

Lohkon lisääminen etusivulle tai kurssille tapahtuu samalla periaatteella.

1. Aseta muokkaustila päälle

2. Valitse alempaa "lisää lohko"

3. Valitse listalta "MM kustomoidut kurssilistat"

4. Raahaa lohko oikeasta reunasta etusivun tai kurssin keskiosaan risti-kuvakkeesta hiiren vasemmalla painikkeella kiinni pitäen ja pudottamalla haluttuun kohtaan.

3. Lohkon asetusten muokkaaminen

1. Valitse lohkon oikeasta yläkulmasta hammasratas -> muokkaa lohkoa "MM Kustomoidut kurssilistat"

2. Lohkon asetukset-otsikon alla

• Lohkon otsikko. Voit määrittää lohkolle halumaasi otsikon
  • Slides to show. Tämä asetus määrittää mitä kursseja lohko käyttäjälle esittää.
    • Uusimmat kurssit. Järjestelmään luodut uusimmat kurssit tai tietyn kurssikategorian uusimmat kurssit.
    • Omat kurssit. Kurssit joilla käyttäjä on osallistujana.
    • Suoritetut koulutukset. Listaa käyttäjälle hänen suorittamansa kurssit.
    • Kurssit, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Tätä asetusta käytetään vain jos lohko lisätään kurssin sisälle, tällöin lohko suosittelee käyttäjälle lohkossa kursseja jotka käyttävät samoja tunnisteita kuin tämä kurssi.
    • Yksittäinen kategoria kaikki kurssit. Listaa valitun kurssikategorian kaikki kurssit.
    • Yksittäinen kategoria käyttäjän kurssit. Listaa valitun kurssikategorian kurssit joilla käyttäjänä on jossain kurssitason roolissa.
    • Käyttäjänmielenkiinnon kohteet. Jos käyttäjä on määritellyt omaan profiiliinsa kiinnostuksen kohteita ja kurssin tunnisteet (tagit) täsmäävät näihin niin hänelle näytetään nämä kurssit.
    • Käyttäjälle suositellut kurssit perustuen aikaisempiin suorituksiin. Listaa niitä kursseja käyttäjälle, joissa on sama tunniste kuin niissä kursseissa joita käyttäjä on jo suorittanut.
  • Kategoria. Tähän valitaan kurssikategoria jos "slides to show" asetuksen halutaan näyttävän kursseja vain tietystä kurssikategoriasta.

3. Link settings -otsikon alla voit määrittää lohkon oikeassa yläkulmassa näkyvän linkin.

• Link title. Linkin nimi
  • Link URL. Linkin verkko-osoite
  •  Check to show link above the cards. Näytetäänkö linkkiä vai ei.

Tältä linkki näyttää käytännössä

4. Slider settings -otsikon alla

• Slides to show. Kuinka monta kurssia näytetään per yksi sivu
  • Slides to scroll. Kuinka monta sivua näytetään.

• Show dots. Näytetäänkö kurssikorttien alapuolella etenmistä indikoivat "pallot", niitä klikkaamalla voi myös siirtyä kurssinäkymässä eteen- ja taaksepäin.

5.  Lopuksi voit tallentaa muutokset

4. Kurssin tunnisteiden määrittely.

Kurssin tunnisteiden perusteella kurssia suositellaan käyttäjälle jolla on sama kiinnostuksen kohde merkittynä.

1. Kurssin tunnisteet määritellään avaamalla kurssin asetukset -> muokkaa kurssin asetuksia

2. Selaa sivun alaosaan -> laajenna tunnisteet-otsikko -> lisää tunneista -kenttään kirjoita tunnista esim. Perehdytys ja paina ENTER -> valitse tallenna ja näytä

5. Käyttäjän omien kiinnostuksen kohteiden määrittely

Jokainen käyttäjä voi omissa tiedoisssa käydä määrittelemässä kiinnostuksen kohteensa.

1. Valitse oikeasta yläkulmasta oma käyttäjäprofiili -> asetukset

2. Seuraavalla sivulla valitaan muokkaa tietoja

3. Avautuvalla sivulla laajennetaan kiinostukset-otsikko -> kirjoitetaan kiinnostuksen kohde "lisää tunnisteit"-kenttään ja painetaan ENTER -> tallenna tiedot