1. Tukisivusto
  2. Tehtävätyypit & sisällöt

Läsnäolomerkintöjen lisääminen osaksi verkkokurssia

Läsnäolomerkinnät -aktiviteetin (ent. lähipäivä, mod_mmattendance) avulla opettaja pysyy kartalla esim. lähipäiviin liittyvistä osallistujatiedoista ja yhdistää läsnäolot helposti osaksi verkkokurssin suorittamista.

Artikkelin sisältö:

1. Yleistä
  2. Läsnäolomerkinnät-aktiviteetin lisääminen
  3. Tärkeimmät asetukset
  4. Läsnäolomerkintöjen nimeäminen
  5. Läsnäolojen täyttäminen

Yleistä

Läsnäolomerkintä -aktiviteetin avulla tuot lähiopetuksen osaksi verkossa käytävää kurssia.

Huom! Läsnäolomerkinnät-aktiviteetti on erikseen asennettava lisäosa, eikä sitä ole automaattisesti mukana asennuksissa.

Läsnäolomerkinnät -aktiviteetin lisääminen

1. Valitse Hallintatyökalut -lohkosta Muokkaustila päälle.
  2. Napsauta Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkkiä haluamassasi kohtaa kurssia.
    Esiin tulee ikkuna, jossa listataan saatavana olevat aktiviteetit.
  3. Valitse MM Läsnäolomerkinnät.
  4. Napsauta Lisää -painiketta.

Esiin tulee sivu Lisätään uusi MM Läsnäolomerkinnät kohtaan (osion nimi), jolla määritetään aktiviteetin asetukset.

Tärkeimmät asetukset

Yleiset

• Läsnäolomerkinnät aktiviteetin nimi näkyy kurssin etusivulla.
  • Intro sisältää tarkemman kuvauksen läsnäolomerkinnästä tarvittaessa.
  • Läsnäolomerkintöjen määrä ja läsnäolon vaatiminen prosentteina. Näihin asetuksiin voit määrittää tietyn määrän läsnäolomerkintöjä ja tietyn prosentiosuuden läsnäolon vaatimukseksi.
  • Moduulien yleiset asetukset. Näissä asetuksissa voit mm. määrittää, miten aktiviteetti näkyy opiskelijoille tai näkyykö se ollenkaan.
Huom! Kun tallennat aktiviteetin ensimmäisen kerran ja palaat takaisin asetuksiin, pääset antamaan läsnäolomerkinnöille tarkempia määrittelyjä, kuten nimeämään läsnäolomerkinnät haluamallasi tavalla.

Rajoita pääsy

Voit rajoittaa osallistujien pääsyä tehtävään esimerkiksi päivämäärän tai aikaisempien suoritusten perusteella. Tarkempia tietoja pääsyn rajoittamisesta on sivulla Ehdollinen julkaisu.

Opiskelijoiden edistyminen

Millä perusteella osallistujan katsotaan suorittaneen aktiviteetin. Jos haluat huomioida läsnäolomerkinnät kurssin suorituksessa, tässä aktiviteetissa on hyvä valita Näytä tämä kohde tehdyksi, kun ehdot täyttyvät, jolloin voidaan määrittää aktiviteetin suorittaminen läsnäolovaatimuksen mukaan.

Tallenna tässä välissä aktiviteetin perusasetukset.

Läsnäolomerkintöjen nimeäminen

Täytä seuraavaksi Läsnäolomerkintöjen tarkemmat tiedot. Avaa tehtävän asetukset uudelleen, jolloin asetuksiin on tullut uusi Läsnäolomerkintöjen asetukset -osio.

Pääset täyttämään läsnäolomerkintöjen nimet, päivämäärät ja pistemäärän, jota läsnäoloista saa ollessaan paikalla. Tarkempi vinkki pisteytykseen liittyen löytyy aktiviteetin Läsnäolopisteen kohdalta -symbolista.

Läsnäolojen täyttäminen

Täyttääksesi läsnäolot Läsnäolomerkinnöissä, avaa Läsnäolomerkinnät-aktiviteetti kurssinluojana tai opettajana , jonka jälkeen pääset merkitsemään paikallaolijat.