MM Oppimispäiväkirja

MM Oppimispäiväkirja mahdollistaa opiskelijalle omien kurssimuistiinpanojen ja kokemusten keräämisen henkilökohtaiseen päiväkirjaan, joiden sisällön kurssin opettajat luovat, näkevät ja jota voivat kommentoida.

MM Oppimispäiväkirjassa opettaja luo ja määrittelee etukäteen kysymykset tai aihealueet joista opiskelija pitää oppimispäiväkirjaa.

Huom. MM Oppimispäiväkirja on uusi aktiviteetti. Jos haluat lukea ohjeita vanhempaan Oppimispäiväkirja aktiviteettiin niin löydät ne täältä.

Artikkelin sisältö

 1. MM Oppimispäiväkirjan luominen
 2. MM Oppimispäiväkirjan sisällön lisääminen
 3. Opiskelijan näkymä
 4. Opiskelijoiden edistyminen ja vastaukset

MM Oppimispäiväkirjan luominen

Lisäät uuden MM Oppimispäiväkirja-aktiviteetti kurssille seuraavalla tavalla.

 1. Ota muokkaustila päälle kurssille
 2. Valitse "Lisää aktiviteetti tai aineisto"
 3. Valitse "MM Oppimispäiväkirja"
  MMOppimispäiväkirja1.1
 4. Avautuvalla sivulla anna oppimispäiväkirjalle nimi. Pystyt myös muokata oppimispäiväkirjan muita asetuksia tässä näkymässä.
  MMOppimispäiväkirja2
 5. Paina lopuksi "Tallenna ja näytä".

MM Oppimispäiväkirjan sisällön lisääminen

Kun olet luonut uuden oppimispäiväkirjan pääset lisämään ja muokkaamaan sen sisältöä "Hallinnoi kappaleita" osiossa.

MMOppimispäiväkirja3

Sisällön lisääminen

 1. Valitse "Lisää uusi kappale" 
  MMOppimispäiväkirja3.1
 2. Avautuvalla sivulla pääset lisämään uuden kappaleen ja sen sisältöä. Voit myös asettaa tietyn päivämäärän koska kappale on saatavilla ja kuinka kauan se pysyy saatavilla.
  MMOppimispäiväkirja4
 3. Kun olet muokannut kappaleen haluamaasi tavalla paina "Tallenna muutokset" sivun alaosassa. Uusi luomasi kappale tulee tämän jälkeen näkyviin.
  MMOppimispäiväkirja5
 4. Jos haluat muokata kyseistä kappaletta, lisätä alakappaleen tai poistaa kappaleen niin voit painaa oikealla olevia "Muokkaa", "Lisää alakappale" tai "Poista kappale" valikkoija. 
  MMOppimispäiväkirja5.1
 5. Jos lisäät alakappaleen se tulee aiemman kappaleen alapuolelle.
  MMOppimispäiväkirja6

Opiskelijan näkymä

Opiskelija pystyy näkemään opettajan luodut kappaleet ja käydä ne läpi vasemmasta valikosta. Hän voi vastata niihin painamalla valitun kappaleen "Lisää vastauksesi" nappia. Kappale antaa myös varoituksen jos opiskelija ei vielä ole vastannut tiettyyn kappaleeseen. 

MMOppimispäiväkirja7.1

Opiskelija pystyy kirjoittamaan ja lisämään tiedostoja valitsemaansa kappaleseen.

MMOppimispäiväkirja8

Kun opiskelija on lisännyt vastauksen ja tallenntanut sen painamalla "Tallenna muutokset" hän näkee kirjoittamansa sisällön ja myös lisäämät tiedostot. Kappaleen valikosta tulee vihreä hyväksymismerkki näkyviin kun opiskelija on vastannut tiettyyn kappaleesee. Opiskelija pystyy myös jälkikäteen muokata omaa palautusta "Muokkaa vastaustaustasi" napin kautta.

MMOppimispäiväkirja9.1

Lataa sivulla opiskelija pystyy latamaan kaikki hänen kirjoittamat tekstit eri kappaleista. Tallennusmuodot ovat:

 • Pilkulla erotetut arvot (.csv)
 • Microsoft Excel (.xlsx)
 • HTML-taulukko
 • Javascript Object Notation (.json) 
 • OpenDocument (.ods)
 • PDF-tiedosto (.pdf)

Opiskelijioiden edistyminen ja vastaukset

Opettaja pystyy tarkistamaan ketkä kurssilla olevat opiskelijat ovat vastanneet tiettyyn kappaleeseen "Opiskelijoiden edistyminen" valikosta. Jos opiskelija on lisännyt vastauksen kappaleeseen niin kyseinen kappale näkyy vihreänä. Jos opiskelija ei vielä ole kirjoittanut tiettyyn kappaleeseen niin tämä näkyy harmaana.

MMOppimispäiväkirja12

"Opiskelijoiden vastaukset" valikosta opettaja voi valita tietyn opiskelijan ja tarkistaa hänen vastauksia. Opiskelijat valitaan alasvetovalikosta, vasemassa laidassa. Opettaja voi myös lisätä opiskelijan vastaukseen kommentit "Lisää kommentti kappaleeseen" valikon kautta.

MMOppimispäiväkirja14.1