1. Tukisivusto
  2. Tehtävätyypit & sisällöt

MM Oppimispäiväkirja (perusversio)

MM Oppimispäiväkirja (mmlearningdiary) mahdollistaa opiskelijalle omien kurssimuistiinpanojen ja kokemusten keräämisen henkilökohtaiseen päiväkirjaan, joiden sisällön kurssin opettajat luovat, näkevät ja jota voivat kommentoida.

MM Oppimispäiväkirjassa opettaja luo ja määrittelee etukäteen kysymykset tai aihealueet joista opiskelija pitää oppimispäiväkirjaa.

Huom. MM Oppimispäiväkirja on uudempi aktiviteetti. Jos haluat lukea ohjeita vanhempaan Oppimispäiväkirja aktiviteettiin niin löydät ne täältä.

Artikkelin sisältö

1. MM Oppimispäiväkirjan luominen
  2. MM Oppimispäiväkirjan sisällön lisääminen
  3. Opiskelijan näkymä
  4. Opiskelijoiden edistyminen ja vastaukset

MM Oppimispäiväkirjan luominen

Lisäät uuden MM Oppimispäiväkirja-aktiviteetti kurssille seuraavalla tavalla.

1. Ota muokkaustila päälle kurssille
  2. Valitse "Lisää aktiviteetti tai aineisto"
  3. Valitse "MM Oppimispäiväkirja"

MMOppimispäiväkirja1.1

4. Avautuvalla sivulla anna oppimispäiväkirjalle nimi. Pystyt myös muokkaamaan oppimispäiväkirjan muita asetuksia tässä näkymässä.

MMOppimispäiväkirja2
  5. Paina lopuksi "Tallenna ja näytä".

MM Oppimispäiväkirjan sisällön lisääminen

Kun olet luonut uuden oppimispäiväkirjan pääset lisämään ja muokkaamaan sen sisältöä "Hallinnoi kappaleita" osiossa.

MMOppimispäiväkirja3

Sisällön lisääminen

1. Valitse "Lisää uusi kappale"
    MMOppimispäiväkirja3.1

2. Avautuvalla sivulla pääset lisämään uuden kappaleen ja sen sisältöä. Voit myös asettaa tietyn päivämäärän koska kappale aukeaa saataville, ja kuinka kauan se pysyy saatavilla.

MMOppimispäiväkirja4
  3. Kun olet muokannut kappaleen haluamaasi tavalla paina "Tallenna muutokset" sivun alaosassa. Uusi luomasi kappale tulee tämän jälkeen näkyviin.

MMOppimispäiväkirja5

4. Jos haluat muokata kyseistä kappaletta, lisätä alakappaleen, tai poistaa kappaleen, niin voit painaa oikealla olevia "Muokkaa", "Lisää alakappale" tai "Poista kappale" linkkejä.

MMOppimispäiväkirja5.1

5. Jos lisäät alakappaleen se tulee aiemman kappaleen alapuolelle.
    MMOppimispäiväkirja6

Opiskelijan näkymä

Opiskelija pystyy näkemään opettajan luodut kappaleet ja käymään ne läpi oppimispäiväkirjan vasemmalta puolelta löytyvästä valikosta. Hän voi vastata niihin painamalla valitun kappaleen "Lisää vastauksesi" nappia. Kappale näyttää myös varoituksen, jos opiskelija ei vielä ole vastannut tiettyyn kappaleeseen. Pieni lukkosymboli kappaleen oikeassa reunassa ilmaisee ettei kappale ole vielä avoinna (jos käytössä on päivämäärärajoitus).

Opiskelija pystyy kirjoittamaan ja lisäämään tiedostoja valitsemaansa kappaleeseen.

MMOppimispäiväkirja8

Kun opiskelija on lisännyt vastauksen ja tallentanut sen painamalla "Tallenna muutokset", hän näkee kirjoittamansa sisällön ja lisäämänsä tiedostot. Kappaleen valikkoon tulee vihreä hyväksymismerkki näkyviin, kun opiskelija on vastannut tiettyyn kappaleeseen. Opiskelija pystyy myös muokkaamaan omaa palautustaan jälkikäteen "Muokkaa vastaustasi" napin kautta.

MMOppimispäiväkirja9.1

Lataa sivulla opiskelija pystyy lataamaan kaikki kirjoittamansa tekstit eri kappaleista. Mahdolliset tallennusmuodot ovat:

• Pilkulla erotetut arvot (.csv)
  • Microsoft Excel (.xlsx)
  • HTML-taulukko
  • Javascript Object Notation (.json)
  • OpenDocument (.ods)
  • PDF-tiedosto (.pdf)

Opiskelijioiden edistyminen ja vastaukset

Opettaja pystyy tarkistamaan ketkä kurssilla olevat opiskelijat ovat vastanneet tiettyyn kappaleeseen "Opiskelijoiden edistyminen" valikosta. Jos opiskelija on lisännyt vastauksen kappaleeseen, niin kyseinen kappale näkyy vihreänä. Jos opiskelija ei vielä ole kirjoittanut tiettyyn kappaleeseen, niin tämä näkyy harmaana.

MMOppimispäiväkirja12

"Opiskelijoiden vastaukset" valikosta opettaja voi valita tietyn opiskelijan ja tarkastella hänen vastauksiaan. Opiskelijat valitaan alasvetovalikosta vasemmassa laidassa. Opettaja voi myös lisätä opiskelijan vastaukseen kommentin "Lisää kommentti kappaleeseen" valikon kautta.

MMOppimispäiväkirja14.1