MM Oppimispäiväkirja (mmlearningdiary) mahdollistaa opiskelijalle omien kurssimuistiinpanojen ja kokemusten keräämisen henkilökohtaiseen päiväkirjaan, joiden sisällön kurssin opettajat luovat, näkevät ja jota voivat kommentoida.
Huom! Tämä on ohje MM Oppimispäiväkirjan perusversioon. Jos teillä on käytössä MM Oppimispäiväkirjan PRO-versio, niin sen ohje löytyy täältä.
Oppimispäiväkirjan luominen
Oppimispäiväkirjassa opettaja luo ja määrittelee etukäteen kysymykset tai aihealueet, joista opiskelija pitää oppimispäiväkirjaa. Lisäät uuden Oppimispäiväkirja -aktiviteetin kurssille seuraavalla tavalla:
- Laita kurssilla muokkaustila päälle.
- Lisää haluamaasi kohtaan kurssille uusi aktiviteetti klikkaamalla Lisää aktiviteetti tai aineisto.
- Valitse Oppimispäiväkirja.
- Avautuvalla sivulla voit määritellä oppimispäiväkirjalle nimen ja muut asetukset, kuten ryhmätoiminnon sekä opiskelijoiden edistymisen.
- Paina lopuksi Tallenna ja näytä.
Oppimispäiväkirjan opettajan näkymä
Oppimispäiväkirjassa opettajalla on kolme erillistä näkymää, jotka saa vaihdettua painikkeista: Hallinnoi kappaleita, Opiskelijoiden edistyminen sekä Opiskelijoiden vastaukset. Alla on kuvattu tarkemmin näiden alta löytyvät toiminnot.
Hallinnoi kappaleita
Kun olet luonut uuden oppimispäiväkirjan pääset lisämään ja muokkaamaan sen sisältöä Hallinnoi kappaleita kohdassa. Voit lisätä oppimispäiväkirjaan uuden kappaleen painikkeesta Lisää uusi kappale.
Avautuvalla sivulla pääset määrittelemään uudelle kappaleelle nimen ja sen sisältöä. Voit myös asettaa tietyn päivämäärän, koska kappale aukeaa saataville ja kuinka kauan se pysyy saatavilla.
Lisättyäsi kappaleen voit tarvittaessa muokata kyseistä kappaletta, lisätä alakappaleen tai poistaa kappaleen klikkaamalla kappaleen kohdalla oikealla olevia Muokkaa, Lisää alakappale tai Poista kappale linkkejä. Jos lisäät alakappaleen se tulee aiemman kappaleen alapuolelle.
Opiskelijoiden edistyminen
Opiskelijoiden edistyminen kohdassa opettaja pystyy tarkistamaan ketkä kurssilla olevat opiskelijat ovat vastanneet tiettyyn kappaleeseen. Edistymisen seuranta -palkeissa näkyy väreillä miten opiskelija on edistynyt oppimispäiväkirjassa. Jos opiskelija on lisännyt vastauksen kappaleeseen, niin kyseinen kappale näkyy vihreänä. Jos opiskelija ei vielä ole kirjoittanut tiettyyn kappaleeseen, niin tämä näkyy harmaana. Edistyminen -sarakkeessa on nähtävillä lukuina montako kappaletta opiskelijalla on suoritettuna kaikista kappaleista.
Opiskelijoiden vastaukset
Opiskelijoiden vastaukset kohdassa opettaja voi valita tietyn opiskelijan ja tarkastella hänen vastauksiaan. Opiskelijat valitaan alasvetovalikosta vasemmassa laidassa. Opettaja voi myös lisätä opiskelijan vastaukseen kommentin Lisää kommentti kappaleeseen -painikkeen kautta.
Oppimispäiväkirjan opiskelijan näkymä
Oppimispäiväkirjassa opiskelijalla on kaksi näkymää, jotka saa vaihdettua painikkeista: Sinun kappaleesi ja Lataa. Alla on kuvattu tarkemmin näiden alta löytyvät toiminnot.
Sinun kappaleesi
Sinun kappaleesi -kohdassa opiskelijalla on nähtävillä opettajan luomat kappaleet ja käymään ne läpi oppimispäiväkirjan vasemmalta puolelta löytyvästä valikosta. Hän voi vastata niihin painamalla valitun kappaleen Lisää vastauksesi -painiketta. Opiskelija pystyy kirjoittamaan ja lisäämään tiedostoja valitsemaansa kappaleeseen. Kappale näyttää myös varoituksen, jos opiskelija ei vielä ole vastannut tiettyyn kappaleeseen. Pieni lukkosymboli kappaleen oikeassa reunassa ilmaisee, ettei kappale ole vielä avoinna (jos käytössä on päivämäärärajoitus).
Kun opiskelija on lisännyt vastauksen ja tallentanut sen painamalla Tallenna muutokset, hän näkee kirjoittamansa sisällön ja lisäämänsä tiedostot. Kappaleen valikkoon tulee vihreä hyväksymismerkki näkyviin, kun opiskelija on vastannut tiettyyn kappaleeseen. Opiskelija pystyy myös muokkaamaan omaa palautustaan jälkikäteen Muokkaa vastaustasi -painikkeen kautta.
Lataa
Lataa sivulla opiskelija pystyy lataamaan kaikki kirjoittamansa tekstit eri kappaleista. Mahdolliset tallennusmuodot ovat:
- Pilkulla erotetut arvot (.csv)
- Microsoft Excel (.xlsx)
- HTML-taulukko
- Javascript Object Notation (.json)
- OpenDocument (.ods)
- PDF-tiedosto (.pdf)