Palaute

Palaute-aktiviteetilla voit tehdä omia kyselyjä.

Palaute on oletuksena pois käytöstä, mutta ylläpitäjä voi ottaa sen helposti käyttöön. Tarjolla on monivalinta-, kyllä/ei- ja avointen tekstikysymystyyppien lisäksi ohjeteksti väliohjeita varten, sivunvaihto ja taustatietoja. Lisäksi voit rakentaa riippuvuuksia kysymysten välille.

Palauteen voi halutessaan anonymisoida ja voit valita vastausten yhteenvedon näytettäväksi kaikille osallistujille, tai rajata sen vain opettajien näkyville. Pääsivulle voi myös lisätä Palaute-aktiviteetteja, joihin kirjautumattomatkin käyttäjät voivat vastata (tällaisen voi lisätä vain ylläpitäjä).

Palaute-aktiviteettia voi käyttää esimerkiksi

• Kesken kurssin osallistujien jatkotarpeiden ja -toiveiden selvittämiseen

• Kurssin lopussa kurssipalautteen keräämiseen

• Oman opetuksen kyselytutkimukseen

Palautteen lisääminen

1. Laita Muokkaustila päälle joko Hallintatyökalut-lohkosta tai kurssisivun oikeassa yläkulmassa olevasta painikkeesta.
  2. Napsauta Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkkiä haluamassasi kohtaa kurssia.
    Esiin tulee ikkuna, jossa listataan saatavana olevat aktiviteetit.
  3. Valitse Palaute.
  4. Napsauta Lisää -painiketta.

Esiin tulee sivu Lisätään uusi Palaute kohtaan (osion nimi), jolla määritetään palautteen asetukset.

Tärkeimmät asetukset

Huomaa: Tehtyäsi asetukset, tallenna ne sivun alareunassa. Napsauta "Tallenna ja näytä" päästäksesi rakentamaan palautelomaketta sisältöä. Jos napsautat "Tallenna ja palaa kurssille", palaat kurssit etusivulle ja pääset palautteeseen sen kautta.

Yleiset

• Nimi näkyy kurssin etusivulla.
  • Kuvaus sisältää tarkemman tehtävänannon ja se on mahdollista näyttää myös kurssin etusivulla.
  • Näytä kuvaus kurssisivulla Jos tämä on valittuna, kuvaus näkyy kurssisivulla.

Näkyvyys opiskelijoille

• Avaa/Sulje palaute: Voit asettaa ajan, jona palautteeseen voi vastata.

Kysymykseen ja palauttamiseen liittyvät asetukset

• Tallenna osallistujien nimet:
    • Anonyymi tai Vastaajien nimet tallennetaan ja näytetään vastausten kanssa
  • Salli useat vastaukset:
    • Kyllä tai Ei. Jos kysely on anonyymi, osallistujat voivat joka tapauksessa vastata niin monesti kuin haluavat koska vastaajan tietoja ei tallenneta.
  • Ota käyttöön ilmoitukset annetusta palautteesta:
    • Kyllä tai Ei. Jos käytössä, opettajat saavat sähköposti-ilmoituksen lähetetyistä palautteista.
  • Kysymysten automaattinen numerointi:
    • Kyllä tai Ei.

Lähettämisen jälkeen

• Näytä analyysisivu:
    • Kyllä tai Ei. Jos valitset "Kyllä", myös osallistujat näkevät palautteiden koosteet. Jos näytät vastauskoosteen osallistujillesi, siinä ei näy vastaajien nimiä. Osallistujien nimet näkyvät ainoastaan kurssin opettajille.
  • Vastauksen jälkeinen viesti:
    • Voit kirjoittaa osallistujille palautetta jonka he näkevät vastaamisen jälkeen.
  • Kytke seuraavaan aktiviteettiin:
    • Vastauksen lähettämisen jälkeinen oletuskohde on kurssin etusivu. Tässä voit määrittää tilalle muun verkko-osoitteen, johon vastaaja ohjataan vastaamisen jälkeen.

Moduulien yleiset asetukset

• Näytetään opiskelijoille: Tällä annat osallistujien nähdä aktiviteetin tai piilotat sen esim. luomisen ajaksi.
  • Tunnistenumero: Tämän avulla aktiviteetti voidaan yksilöidä arvosanan laskentaa ajatellen. Jos se ei liity arvosanaan kenttä voidaan jättää tyhjäksi.
  • Ryhmämoodi: Eriytetäänkö tehtävä kurssialueella olevien ryhmien mukaan.
  • Ryhmittely: Eriytetäänkö tehtävä kurssialueella olevien ryhmittelyjen mukaan.

Rajoita pääsy

Voit rajoittaa osallistujien pääsyä tehtävään esimerkiksi päivämäärän tai aikaisempien suoritusten perusteella. Tarkempia tietoja pääsyn rajoittamisesta on sivulla Pääsyn rajoituksen asettaminen.

Opiskelijoiden edistyminen

Tässä voidaan määrittää millä perusteella osallistujan katsotaan suorittaneen aktiviteetin.

Palautelomakkeen rakentaminen

Kun olet tallentanut Palautteen asetukset, pääset sivulle, jolla voit rakentaa palautelomakkeen ja seurata tulleita vastauksia. Pääset muokkaamaan kysymyksiä valitsemalla: Muokkaa kysymyksiä.

Kysymystyypit

• Monivalintakysymys, josta voit valita
    • valintanapit (korkeintaan yksi vastaus)
    • valintaruudut (0-kaikki vastaukset)
    • pudotusvalikon (korkeintaan yksi vastaus)
  • Yksi- tai monirivinen tekstivastaus
  • Numeerinen vastaus
  • Sivunvaihto
  • Ohjeteksti
  • Taustatieto, kuten vastausaika
  • Roskapostivarmenne (captcha)

Kysymysten asetukset

• Onko kysymys vapaaehtoinen vai pakollinen?
  • Millainen on kysymysten järjestys?
  • Onko kysymys riippuvainen jostain aiemmasta kysymyksestä, ja jos on, miten?
  • Kysymyksen tunniste, johon viitataan kysymyksestä mahdollisesti riippuvaisissa muissa kysymyksissä.

Riippuvuudet

• Voit esittää kysymyksiä, jotka näytetään vain, kun vastaaja on aiemmassa kysymyksessä vastannut tietyllä tavalla. Riippuvuus toimii varmimmin, kun käytät lähtökysymyksenä monivalintaa, jotta tiedät varmasti, mitä vastausvaihtoehtoja sinun on huomioitava jatkokysymyksiä tehdessäsi.

Näin luot riippuvuuden:

1. Luo kysymys, jonka vastausvaihtoehtojen arvoista muut kysymykset riippuvat. Anna kysymykselle Tunniste (numero tai teksti), johon voit viitata riippuvaisissa kysymyksissä. Tähän kannattaa käyttää monivalintakysymystä.
  2. Lisää sivunvaihto.
  3. Lisää kysymykset, jotka riippuvat aiemmasta kysymyksestä. Valitse riippuvuuden lähdekysymys kohdasta "Tämä kysymys riippuu kysymyksestä" ja lisää tekstikenttään "Riippuvuuden arvo" lähdekysymyksen vastausvaihtoehto, joka pitää olla valittuna.

Esimerkki

• Lähtökysymys 1: "Onko sinulla auto?" Vastausvaihtoehdot: Kyllä, Ei
  • Riippuva kysymys 2 kysymyksestä 1, näytetään kun vastaus on Kyllä: "Minkä merkkinen auto sinulla on?"
  • Riippuva kysymys 3 kysymyksestä 1, näytetään kun vastaus on Ei: "Miksi sinulla ei ole autoa?"

Mallipohjat-välilehti

Mallipohjat-sivulla järjestelmän hallinnoija voi luoda julkisia eli järjestelmänlaajuisia mallipohjia tallentamalla käyttäen "julkinen" -asetusta. Tämän jälkeen kuka tahansa opettaja voi Palaute-aktiviteettia luodessaan mallipohjat-sivulta valita tämän mallipohjan itselleen käyttöön.

• Palaute-aktiviteetilla luodut järjestelmälaajuiset mallipohjat listautuvat ainoastaan "mallipohjat"-alasvetovalikkoon, niitä voi siis "esikatsella" vain luomalla uuden Palaute-aktiviteetin ja lataamalla tallennetun mallipohjan siihen.
  • Kerran luotu globaali mallipohja ei poistu vaikka alkuperäinen Palaute-aktiviteetti, jonka perusteelta se on luotu, poistettaisiin.
    • Mallipohja ei myöskään poistu käytöstä niistä Palaute-aktiviteeteista joissa sitä on käytetty vaikka alkuperäinen Palaute-aktiviteetti jonka perusteella mallipohja on luotu poistettaisiin.
  • Ainoa tapa poistaa luotu mallipohja on poistaa se Mallipohjat-sivun alalaidassa on "poista mallipohjia.." -linkin kautta.
    • Tämäkään ei poista mallipohjaa käytöstä niistä Palaute-aktiviteeteista joissa sitä on jo ehditty käyttämään.