Suoritusten tuonti ja vienti

Suoritusten tuonti ja vienti lisäosalla voit ottaa suorituksia talteen kurssilta. Lisäksi voit tuoda kurssille suorituksia jotka on tehty esimerkiksi toisella kurssilla.

Artikkelin sisältö:

1. Suoritusten tuonti

2. Suoritusten vienti

HUOM! Suoritustietojen tuonti/vienti -lisäosassa ei ole tukea kursseille, joissa kurssin uudelleensuoritus (recomplete) on käytössä. Voit käyttää lisäosaa kurssilla ennen  uudelleensuorituksen määrittelemistä käyttöön.

1. Suoritusten tuonti

Huom! Tämän toimenpiteen voi suorittaa vain sivuston ylläpitäjät/hallinnoijat.

1. Siirry ensin kurssille jolle haluat tuoda suorituksia
  2. Valitse ylänavigaation hammasratas ja Tuo suoritustietoja
  3. Valitse haluttu tiedosto raahaamalla ne tiedostoalueelle tai valitsemalla "Valitse tiedosto". Tiedoston tulee olla .csv muodossa. Tarkempi ohje csv-tiedoston muodostamiseen alempana ohjeessa.
  4. Jos haluat että tuontitiedoston suoritustiedot korvaavat jo kurssilla olemassaolevat suoritustiedot, merkitse rasti kohtaan "Ylikirjoita olemassaolevat suoritustiedot tiedoston datalla". Muussa tapauksessa vain uudet suoritusmerkinnät kirjataan ja jo olemassa olevia suoritustietoja kurssilla ei päivitetä tiedoston tietojen mukaisesti
  5. Klikkaa vielä Tuo

Avautunut näkymä näyttää rivi kerrallaan tuodut tiedot ja kertoo yhteenvedossa kuinka monta käyttäjää lisättiin kurssille, kuinka monta suoritusmerkintää annettiin, kuinka monta käyttäjää puuttuu järjestelmästä.

Tiedoston muodostaminen

Minimissään tiedoston tulee sisältää käyttäjän uniikki tunnistetieto eli Sähköpostiosoite tai ID numero. Huomioitavaa tiedoston muodostamisessa:

• jos tiedostossa ei ole käyttäjän tunnistetiedon lisäksi muita tietoja, myönnetään kyseisen tunnistetiedon omaavalle henkilölle kurssin suoritusmerkintä ja suoritusajaksi kirjautuu tiedoston tuomisen ajankohta
  • jos haluat lisätä suoritusmerkinnän tiettyyn ajankohtaa, lisää tiedostoon timecompleted sarake ja suoritusajankohta pp.kk.vvvv muodossa (esim. 10.02.2023)

Esimerkkirivi:

id, email, timecompleted
1095, esimerkki@mediamaisteri.com, 06.02.2023

2. Suoritusten vienti

Huom! Tämän toimenpiteen voi suorittaa vain sivuston ylläpitäjät/hallinnoijat.

1. Siirry kurssille jonka suorituksia haluat viedä
  2. Valitse ylänavigaation hammasratas ja Vie suoritustietoja
  3. Auenneesta näkymästä valitse "Uniikki tietokenttä" kohdasta otetaanko tiedostoon mukaan käyttäjän ID tieto vai Sähköpostiosoite
  4. Klikkaa Vie suoritustietoja
  5. Esikatselunäkymässä voit tarkastelle tiedostoon tulevia tietoja. Valitse vielä toivottu tiedostomuoto "Vie suoritustietoja" kohdasta. Vaihtoehdot ovat .csv, .xlsx, html, .json. ods ja .pdf. Klikkaa vielä Lataa

Ladattu tiedosto sisältää käyttäjän tunnistetiedon, kurssille liittymisajan, kurssin aloitusajan ja kurssin suoritusajan.