Lisäosa: Raportoinnin työpöytä

Raportoinnin työpöytä -toiminnon kuvaus, toiminnot ja käyttöohje.

Raportoinnin työpöytä -toiminto on julkaistu keväällä 2024 osana Mediamaisterin LMS-julkaisua. Työpöytä koostaa tykätyimmät ja käytetyimmät raportit yhteen näkymään muutamalla muulla hyödyllisellä tiedolla höystettynä.

Yllä olevassa kuvassa on esitetty Raportoinnin työpöydän oletusnäkymä, jota jokaisen raportin katselijan on mahdollista muokata. Alla tarkemmat ohjeet  toiminnon käyttöön ja sen ymmärtämiseen.

Saatavilla olevat raportit

Työpöydällä on oletuksena näkyvillä suosituimmat ja hyödyllisimmiksi koetut raportit, mutta näkymää on mahdollista muokata. Alla lista raporteista, joita työpöydälle on saatavilla.

Näkymän muokkaus

Raportin katselija voi muokata omaa näkymäänsä helposti ja yksinkertaisesti, kun muokkaustila on päällä.

Kun hiiri viedään raportin päälle, muuttu kursori tartu-ikoniksi ja raporttiin voi tarttua kiinni, ja sen voi siirtää haluamaansa paikkaan.

Raportin oikeassa alakulmassa on nuoli-ikoni, jota raahaamalla raportin kokoa voidaan muokata.

Muutokset tallentuvat automaattisesti.

Raportin lisääminen ja poistaminen

Käyttäjä voi halutessaan lisätä ja poistaa näkymästä raportteja.

Raporttien poistaminen tapahtuu raahaamalla raportti oikean yläkulman "Raahaa tänne poistaaksesi" -laatikon päälle. Raporttien lisääminen onnistuu vastaavasti vasemman yläkulman alasvetovalikon kautta.

Muutokset tallentuvat automaattisesti.

Asetuksien muuttaminen

Osassa raportteja on asetuksia, joita voi muuttaa näkymän säätämiseksi. Asetusratas tulee raportin oikeaan yläkulmaan näkyville, kun muokkaustila on päällä ja raportissa on asetuksia, joita käyttäjällä on oikeus muuttaa.

Näkymä meni pieleen, mikä neuvoksi?

Mikäli käyttäjä on syystä tai toisesta saanut oman näkymänsä jumiin tai käyttökelvottomaksi, se voidaan nollata painamalla yläreunan "Palauta oletus" -painiketta. Mikäli tästäkään ei ole apua, käyttäjä voi painaa "Palauta alkuperäinen kaikille" -nappia, joka palauttaa Mediamaisterin kehitystiimin valitseman näkymän kaikille käyttäjille.

"Tallenna oletusnäkymäksi" ja "Palauta alkuperäinen kaikille" -painikkeiden kanssa on syytä olla tarkkana, sillä sillä voi olla vaikutusta jokaisen raportin katselijan näkymään.

En löydä sellaista raporttia, jonka haluaisin. Mikä neuvoksi?

Raportoinnin työpöytä on kehitetty helposti jatkokehitettäväksi ja uusia raportteja Mediamaisteri Oy:n ohjelmistoasiantuntijat pystyvät luomaan helposti ja yksinkertaisesti. Ole yhteydessä asiakasvastaavaasi tai tukeen - apua saat varmasti!