Verkko-osoite

Verkko-osoite -aineistolla opettaja voi linkittää ulkoisiin verkkosivuihin tai muihin aineistoihin. Kaikki mikä on vapaasti verkossa saatavilla, kuten dokumentit ja kuvat, voidaan linkittää.

Opettaja voi kopioida ulkoisen sivun osoitteen selaimen osoitekentästä tai etsiä sitä oppimisympäristön repositorio-kytkentöjen kautta esimerkiksi Flickristä tai YouTubesta, riippuen mitä repositorio-kytkentöjä sivustolla on käytössä.

Verkko-osoite lisätään samalla tavalla kuin muutkin aineistot Moodlessa: Muokkaustila päälle > Lisää aineisto tai aktiviteetti > Verkko-osoite > Lisää.

Verkko-osoitten asetukset

• Nimi näkyy opiskelijoille kurssialueen etusivulla. Tarkempi kuvausteksti on vapaaehtoinen.

• Ulkoinen verkko-osoite: Huolehdi, että osoite tulee kenttään kokonaisuudessaan, alkaen http:stä, eli esim. http://ok.helsinki.fi/.

• Näyttö: miten linkki aukeaa opiskelijoille.

• Automaattinen: verkko-osoitteelle valitaan automaattisesti paras esitystapa (linkki avataan samassa selainikkunassa).

• Upota: verkko-osoite näytetään omassa kehyksessään, "oppimisympäristön käyttöliittymän sisällä".

• Avaa: verkko-osoite aukeaa samaan selainkkunaan. "Avaa" on yleensä siis sama kuin "Automaattinen"

• Ponnahdusikkunassa: verkko-osoite näytetään uudessa selainikkunassa, jonka koon voit määritellä, ilman selainvalikkoja tai osoitekenttää. Käytössä voi olla myös Uusi ikkuna, jolloin verkko-osoite näytetään uudessa selainikkunassa, jossa on myös selainvalikko ja osoitekenttä näkyvissä.

• Parametrit: osoitteseen lisättäviä koodeja, joita ei tarvita osoitteen toimimiseksi.

• Rajoita pääsy ja Opiskelijoiden edistyminen

Videon lisääminen

Videon lisääminen kurssiin on helpointa tehdä linkkinä samalla tavalla kuin tehdään linkki muihinkin tiedostoihin.

Jos haluat upottaa videon kurssisivulle käsin:

1. Hae videon upotuskoodi (embed code) videosivustolta (esimerkiksi Youtube tai Vimeo).
    2. Mene kurssilla haluamasi osion, aineiston tai aktiviteetin kohdalle ja valitse Muokkaa > Muokkaa.
    3. Tarvittaessa valitse tekstieditorin työkalupalkissa Näytä lisää painikkeita.
    4. Valitse HTML koodinäkymä '< >'
    5. Liitä upotuskoodi.
    6. Tallenna muutokset sivun alaosassa olevalla painikkeella.