1. Tukisivusto
  2. Tehtävätyypit & sisällöt

Tehtävä

Tehtävä-aktiviteetissa opettaja voi antaa osallistujille tehtäviä ja arvioida niitä.

Osallistujat voivat palauttaa sallitun tiedostokoon rajoissa mitä vain tiedostoja. Vaihtoehtoisesti tai lisäksi tehtävän voi palauttaa kirjoittamalla tekstieditorilla suoraan aktiviteettiin. Tehtävä-aktiviteettia voi käyttää myös pelkkänä tehtävänantona oppimistehtävään, joka toteutetaan oppimisympäristön ulkopuolella. Voit arvioida opiskelijoiden suoritukset, vaikka itse Tehtävään ei tule palautuksia.

Sisällys:

1. Tehtävän lisääminen
  2. Tärkeimmät asetukset
  3. Palautteiden arviointi
  4. Tehtävän avaaminen siten että opiskelijat näkevät toistensa palautukset

1. Tehtävän lisääminen

1. Valitse Muokkaustila päälle joko Asetukset-lohkosta tai kurssisivun oikeassa yläkulmassa olevasta painikkeesta.

2. Napsauta Lisää aktiviteetti tai aineisto -linkkiä haluamassasi kohtaa kurssia.

Esiin tulee ikkuna, jossa listataan saatavana olevat aktiviteetit.

3. Valitse Tehtävä.

4. Napsauta Lisää -painiketta.

Esiin tulee sivu Lisätään uusi Tehtävä kohtaan (osion nimi), jolla määritetään tehtävän sisältö ja asetukset.

2. Tärkeimmät asetukset

Yleiset

• Nimi näkyy kurssin etusivulla.
  • Kuvaus sisältää tarkemman tehtävänannon ja se on mahdollista näyttää myös kurssin etusivulla.

Saatavuus

• Määritykset ajalle, jonka kuluessa osallistujien on palautettava työnsä.

Palautusmuodot

• Tiedostojen palautus ja/tai Verkkoteksti (kirjoittaminen suoraan oppimisympäristöön)
  • Ylärajat sanamäärille, tiedostojen määrälle ja tiedostojen koolle

Palautemuodot

• Palaute: Annetaanko sanallinen palaute?
  • Arviointitiedosto: Tämän avulla arviointeja voi käsitellä taulukkona.
  • Palautetiedostot: Tehdäänkö palautteet tiedostoiksi?
  • Anna palaute opiskelijan tekstiin: Voit tehdä palautetusta tekstistä kommentoidun version.

Palautuksen asetukset

• Ota Lähetä arvioitavaksi -toiminto käyttöön: Osallistujan vastaus "lukitaan" vasta Lähetä arvioitavaksi -painikkeella, eikä heti, kun vastaus on tuotu järjestelmään.
  • Vaadi, että opiskelijat hyväksyvät vakuutuksen oman työn osuudesta: Voit vaatia, että osallistuja vakuuttaa tehneensä työn itse.
  • Milloin palautukset avataan opiskelijoiden muokattaviksi: Voit mahdollistaa sen, että osallistuja muokkaa työtään paremmin vaatimuksiasi vastaavaksi.
  • Suorituskertojen enimmäismäärä: Jos osallistuja saa muokata palautustaan, voit määrittää, kuinka monta kertaa uusi palautus on mahdollinen.

Ryhmäpalautuksen asetukset

Voit määrittää tehdäänkö palautukset kurssialueella olevien ryhmien tai ryhmittelyjen perusteella. Ryhmäpalautus näkyy kaikille ryhmän jäsenille ja kaikki ryhmäläiset näkevät myös toistensa muokkaukset.

Ilmoitukset

Lähetetäänkö opettajille ilmoitukset palautuksista tai myöhästyneistä palautuksista.

Arviointi

Arviointi kohtaan määritetään mm. arviointiasteikko, maksimiarvosana, arviointimenetelmä ja hyväksymisraja. Lisää tietoa arvioinneista on tällä sivulla.

Moduulien yleiset asetukset

• Näytetään opiskelijoille: Tällä annat osallistujien nähdä aktiviteetin tai piilotat sen esim. luomisen ajaksi.
  • Ryhmämoodi: Eriytetäänkö tehtävä kurssialueella olevien ryhmien mukaan.
  • Ryhmittely: Eriytetäänkö tehtävä kurssialueella olevien ryhmittelyjen mukaan.

Rajoita pääsy

Voit rajoittaa osallistujien pääsyä tehtävään esimerkiksi päivämäärän ta aikaisempien suoritusten perusteella. Tarkempia tietoja pääsyn rajoittamisesta on sivulla Ehdollinen julkaisu.

Opiskelijoiden edistyminen

Millä perusteella osallistujan katsotaan suorittaneen aktiviteetin.

Tehtävän palautukset näkyviin muille opiskelijoille

Oletuksena vain opettaja näkee opiskelijoiden palautukset mutta joskus voi tulla tarve päästää myös opiskelijat näkemään toisensa palautukset, niistä ohje täällä

3. Palautteiden arviointi

Arviointi onnistuu seuraavasti:

1. Klikkaa tehtävä-aktiviteettia kurssilla

2. Avautuvalla sivulla klikkaa "arviointi"-painiketta

tehtävä_1

3. Järjestelmä avaa automaattisesti uuden arviointi-näkymän.

• Vasemmassa yläkulmassa on linkki "Kurssi: kurssin nimi" jolla pääset halutessasi palaamaan kurssin etusivulle.
  • Keskellä ylhäällä on valitun opiskelijan nimi.
  • Oikeassa yläkulmassa on alasvetovalikko johon voit kirjoittaa opiskelijan nimen tai josta voit valita opiskelijan, voit myös siirty yläkulman nuolikuvakkeilla yhden opiskelijan tiedoista toisen opiskelijan tietoihin.

• Sivun vasemmassa keskiosassa näet opiskelijan palautteen. Moodle esittää automaattisesti palautetun tiedoston sisällön tässä osiossa ja esittää myös itse tiedoston tiedostona oikealla "palautus"-otsikon alla.
  • Sivun oikeassa keskiosassa on arviointi näkymä jolta voi antaa opiskelijalle arvosanan ja palautteen.

• Sivun alalaidassa ovat "tallenna muutokset" ja "nollaa" -painikeet. Nollaus poistaa antamasi arvosanan ja palautteen valitulta opiskelijalta mikäli et ole vielä ehtinyt tallentamaan sitä.
  • Sivun alalaidassa ovat myös näkymäpainikkeet joilla voit valita näkyykö sinulle pelkästään opiskelijan palaute, pelkästään arviointi-sivu vai molemmat kuten oletuksena.

tehtävä_2

4. Valitse siis aluksi oikean yläkulman työkaluilla opiskelija jonka palautteen haluat arvioida, tämän jälkeen anna arvosana ja palaute oikeassa lohkossa ja paina "tallenna muutokset".

Huom! jos haluat että navigaatio selaa vain opiskelijoita jotka ovat palauttaneet jotain klikkaa oikean yläkulman "suppiloa" ja valitse "palautettu" tällöin navigaatio "selaa läpi" vain opiskelijoilta joilta löytyy palaute.

tehtävä_3

5. Tämän jälkeen voit siirtyä oikean yläkulman navigaatiolla seuraavaan opiskelijaan ja arvioida hänen työnsä.

6. Kun olet arvioinut kaikki opiskelijat ja tallentanut muutokset, voit palata kurssin etusivulle painamalla vasemmasta yläkulmasta "Kurssi: kurssin nimi" -linkkiä.

Huom! Jos olet antanut arvioita tai palautteita niin selaimesi varoittaa sinua aina kurssin etusivulle palatessa, että tallentamattomat työt menetetään.

Jos olet kuitenkin tallentanut viimeisen tekemäsi muutoksen jälkeen muutokset "tallenna muutokset" -painikkeella, niin arvionnit säilyvät eli voit painaa "poistu"-vaihtoehtoa ja palata kurssin etusivulle.

tehtävä_4

4. Tehtävän avaaminen siten että opiskelijat näkevät toistensa palautukset

Oletuksena vain opettaja näkee opiskelijoiden palauttamat työt tehtävä-aktiviteetissa mutta jos sinulla on kuitenkin tarve avata tehtävä siten että opiskelijat näkevät ja voivat kommentoida toisensa palautuksia niin se tapahtuu seuraavasti;

HUOM! Tietoturvamuutosten jälkeen tämä muutos vaatii Hallinnoijan oikeudet eli Opettajana et pysty tätä enää tekemään.

Huom! Muutoksen jälkeen opiskelijat eivät voi palauttaa enää tehtäviä tähän aktiviteettiin eli muutos tulee tehdä vasta kun kaikki palautukset ovat tehty.

1. Avaa tehtävä-aktiviteetti

2. Hammasrattaan takaa valitse oikeudet

4.1 versiossa avaa lisää-valikko -> oikeudet

3. Edistynyt roolin yliajo-alasvetovalikkoon valitse "opiskelija"

4. Kun sivu on latautunut etsi hakusanalla mod/assign:grade ja laita ruksi laatikkoon salli  ja tallenna muutokset.

5. Nyt opiskelijat voivat tehtävän avatessaan klikata "näytä kaikki palautukset" ja he näkevät muiden palauttamat työt ja voivat kommentoida niitä "palautuksen lisätiedot" -sarakkeessa