Usein kysyttyä (FAQ)

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Sisällys

1. Miksi Kurssinluoja (coursecreator) -roolissa oleva ei voi palauttaa kurssia varmuuskopiosta?
  2. Miten eri kurssien suorituksia voi seurata käyttäjäkohtaisesti yhdessä näkymässä?
  3. Miten kurssin aiheosioita saa piilotettua/näytettyä?
  4. Miten käyttäjiä poistetaan kurssilta?
  5. Miten lisään kurssiavaimen?
  6. Miten nollaan käyttäjän yritykset tentissä?
  7. Miten opiskelija poistaa itsensä kurssilta?
  8. Miten saan opettajana sähköposti-ilmoituksen tentin palautuksista?
  9. Miten saan tenttiarvosanan näytettyä asteikolla 4–10?
  10. Miten saan tutumman TinyMCE HTML-editorin käyttöön?
  11. Miten vaihdan salasanani?
  12. Miten voin rajoittaa opettajia näkemään vain oman ryhmänsä arvosanat?

Miksi Kurssinluoja (coursecreator) -roolissa oleva ei voi palauttaa kurssia varmuuskopiosta?

Oletuksena Kurssinluojalla on oikeus ainoastaan luoda uusia kursseja Moodlessa. Jos roolille halutaan oikeus palauttaa varmuuskopioitu kurssi uudeksi kurssiksi, ylläpitäjän on lisättävä roolille oikeuksia. Tarkempia tietoja on sivulla Käyttäjäroolien ja oikeuksien määrittäminen

Miten eri kurssien suorituksia voi seurata käyttäjäkohtaisesti yhdessä näkymässä?

Opiskelijat näkevät Arvioinneissa Yleisraportin, jossa näkyy kaikkien omien kurssien loppuarvosana. Ylläpitäjät/managerit näkevät saman raportin myös käyttäjäkohtaisesti mutta opettajilla ei oletuksena ole oikeuksia nähdä tätä. Tämä raportti ei liity kurssisuoritusten seurantaan, vaan siinä näkyy ainoastaan kursseista saadut loppuarvosanat. Ylläpitäjä voi lisätä roolille kyvyn "Yleisraportin katselu" (gradereport/overview:view) sivulla Sivuston hallinta > Käyttäjät > Oikeudet > Määritä roolit.

Miten kurssin aiheosioita saa piilotettua/näytettyä?

Voit piilottaa tai avata aiheosioita, aktiviteetteja ja aineistoja kurssialueella muokkaustilassa näkyvissä Muokkaa-valikoissa. Kurssin sisältöjä tai kokonaisia aiheosioita voi myös julkaista tiettyjen ehtojen perusteella. Tarkempia tietoja on sivulla Kurssin osien piilottaminen ja Kurssiosioiden pääsyn rajaaminen ja kurssilla etenemisen vaiheistaminen.

Miten käyttäjiä poistetaan kurssilta?

Mene sivulle Asetukset > Kurssin ylläpito > Käyttäjähallinta > Osallistujat ja poista osallistuja napsauttamalla "Osallistujien lisäämistavat" -sarakkeen poistamisikonia. "Roolit" ja "Ryhmät" -sarakkeiden poistamisikonit poistavat käyttäjän vain k.o. roolista tai ryhmästä.

Tietoa käyttäjien lisäämisestä on sivulla Osallistujan lisääminen kurssille

Miten lisään kurssiavaimen?

Kurssiavain lisätään kurssin ylläpidossa, sivulla Asetukset > Kurssin Ylläpito > Käyttäjähallinta > Osallistujien lisäämistavat. Tarkempia tietoja on sivulla Kurssiavain.

Miten nollaan käyttäjän yritykset tentissä?

Valitse k.o. tentti kurssisivulla ja siirry asetussivulle Tentin hallinnointi > Tulokset. Valitse suoritus, jonka haluat poistaa ja napsauta Poista valitut suoritukset -painiketta.

Miten opiskelija poistaa itsensä kurssilta?

Oletuksena opiskelija voi poistaa itsensä kurssilta jos on kirjautunut kurssille käyttäen itserekisteröitymistä. Jos opettaja tai ylläpitäjä on lisännyt käyttäjän kurssille manuaalisesti, opiskelija ei voi poistaa itseään kurssilta. Ylläpitäjä voi muuttaa näitä kirjautumistapojen oletuksia muuttamalla roolien kykyjä.

Jos opiskelija voi poistaa itsensä kurssilta, hän näkee Asetukset-lohkossa linkin Poista minut kurssilta....

Miten saan opettajana sähköposti-ilmoituksen tentin palautuksista?

1. Valitse Tentin aloitussivulla asetusvalikosta kohta 'Oikeudet'.
  2. Kirjoita Suodatin-kenttään hakusana: emailnotifysubmission
  3. Klikkaa ensimmäistä plus-kuvaketta (Salli) ja valitse Opettaja-rooli.

Nyt kaikki kurssin opettajat saavat sähköposti-ilmoituksen aina kun tenttiin tulee uusi suoritus.

Miten saan tenttiarvosanan näytettyä asteikolla 4–10?

Tentti-aktiviteetissa ei voi määrittää arvosana-asteikon alarajaa. Tentin arvosana on piilotettava Arvioinnit-sivulla ja näytettävä erillisessä arviointikohteessa muutettuna halutulle asteikolle. Tarkempia tietoja on sivulla Arvioinnit.

Miten saan tutumman TinyMCE HTML-editorin käyttöön?

Uusimmissa versioissa ATTO-editori on oletustekstieditori. Voit vaihtaa TinyMCE HTML-editoriin profiiliasetuksissasi. Tarkempia tietoja tekstien muokkaamisesta on sivulla Tekstieditorit.

Miten vaihdan salasanani?

Salasana vaihdetaan omissa asetuksissasi. Valitse sivun oikean yläkulman käyttäjävalikossa Asetukset ja sitten Vaihda salasana. Jos olet unohtanut salasanasi valitse kirjautumissivulla Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi? ja seuraa ohjeita. Yksityiskohtaisempia ohjeita on sivulla Salasana.

Miten voin rajoittaa opettajia näkemään vain oman ryhmänsä arvosanat?

1. Valitse kurssin asetuksissa Ryhmämoodiksi "Erilliset ryhmät" ja Pakota ryhmämoodi -valinnaksi "Kyllä".
  2. Poista kurssin Opettajan roolilta kyky Pääsy kaikkiin ryhmiin sivulla Kurssin ylläpito > Käyttäjähallinta > Oikeudet ja sijoita Ryhmien opettajat oikeisiin ryhmiin.
  3. Voi olla joustavampaa, että ylläpitäjä luo Opettajan roolin pohjalta uuden Ryhmän opettajan roolin, sivulla Sivuston hallinta > Käyttäjät > Oikeudet > Lisää rooli.